La província d'Alacant i el seu gran interior

La província d’Alacant compta amb xicotets pobles d’interioramb una gran història i un gran atractiu

La província d'Alacant i el seu gran interior

La província alacantina té un atractiu costaner molt característic del mediterrani. Sens dubte, les seues costes i el seu turisme vacacional és una de les claus d’Alacant. Però, la provincial té molt més que aquesta costa. S’han de tindre en compte també tots aquests pobles d’interior amb una gran bellesa i un gran atractiu. S’aconsegueix així una posició emblemàtica de tots aquests pobles. Ací es pot veure un llistat d’alguns d’aquests interiors tan característics de la província:

Polop de la Marina

Este poble se situa a l’interior de la província. Pertany a la comarca de la Marina Baixa. S’estén des dels rius Guadalest i Algar fins al terme de la Vila Joiosa. El seu bon posicionament la va portar a destacar en un aspecte militar.

Juan Carlos

El seu origen podria veure’s remuntat fins a la cultura Ibèria donat a les restes arquitectòniques. Un dels seus principals atractius és el seu castell. Aquest s’envolta d’una espectacular muralla medieval. El santuari de la Divina Aurora és un altre element imprescindible a més de l’Església de Sant Pere. D’altra banda, les Fonts de Polop es concentren al poble i consoliden un espai molt atractiu d‘aquest poble tan emblemàtic de la província.

TeuladaMoraira

Aquest poble històric se situa a la comarca de la Marina Alta. Es caracteritza pels seus dos nuclis. D’una banda, Moraria es situa en la costa alacantina mentre que Teulada es troba a l’interior.

A 185 metres d’altitud, el poble es caracteritza per les seues obres arquitectòniques. El castell, l’Església de Santa Caterina i la gran varietat d’Ermites que trobem en aquest xicotet poble fan especial i úniques els seus carrers. En els voltants d’aquest peculiar poble, es pot trobar paratges amb una gran bellesa com ara el Morro del Castellar.

Biar

Un altre dels pobles  d’interior amb més història. A 700 metres d’altitud sobre el nivell del mar, trobem aquest xicotet poble de poc més de 3.500 habitants. Es troba envoltat per la serra Mariola i això ho fa atractiu abans d’arribar.

Andy Roberts

De la seua arquitectura podem destacar el Castell. Aquest se situa en el més alt del poble i aconsegueix crear un gran ambient al poble. Un altre element característic és el conegut Santuari de la Verge de Gràcia.

A més de tot això, Biar és un gran lloc per a fer rutes per la naturalesa en família o amb amics.

Sax

Sense cap dubte, aquest és un dels pobles més característics de l’interior alacantí. Aquest poble situat a la comarca de l’Alt Vinalopó. Es troba a 472 metres d’altitud sobre el nivell del mar. L’estructura del poble destaca el seu espectacular castell.

Maarten

El castell és l’element amb diferència, més exemplar d’aquest poble tan únic. La seua ubicació i el lloc on està construït aconsegueixen marcar una gran diferència amb la resta d’arquitectures similars.A més d’això, a Saix es pot gaudir d’una gran varietat de patrimoni cultural. Exemples d’això podrien ser l’Església de l’Asunció i l’Escut de la inquisició.

Petrer

Por últim, Petrer és un altre dels xicotets pobles amb una gran història i un gran patrimoni.
Pertany a la comarca del Mitjà Vinalopó. A una altura de 462 metres sobre el nivell del mar, Petrer alça un castell- Fortalesa únic. Aquest castell es va construir en el segle XII. Aquest poble té una gran història i una gran importància a la província. La indústria del calçat ha sigut un dels factors més rellevants.

El més rellevant de tots aquests pobles és l’autenticitat que els envolta a cadascun. Sens dubte, són destinacions en els quals poder passar una bona jornada al costat de la naturalesa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + sixteen =