L'alcalde anuncia la posada en marxa de l'Agenda Alacant 2030

Barcala té l’objectiu d’alinear els objectius i projectes municipals als de Desenvolupament Sostenible de l’ONU

L'alcalde anuncia la posada en marxa de l'Agenda Alacant 2030
11/12/2019 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha anunciat que en els pròxims mesos es presentarà l’Agenda Alacant 2030 amb la missió d’alinear les polítiques i projectes municipals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS). Barcala ha fet aquest anunci en el transcurs d’una reunió interna amb regidors de l’Equip de Govern i caps de Servei en la qual s’ha presentat l’elaboració de l’estratègia de sostenibilitat i el logotip acreditatiu. El regidor de Coordinació de Projectes Antonio Peral, serà l’encarregat d’impulsar aquesta iniciativa encarregada de generar un impuls transversal que obrirà processos de participació ciutadana i mesurarà els seus resultats amb l’elaboració d’una Memòria de Sostenibilitat.

Barcala ha assenyalat que estem treballant a donar resposta a tots els canvis dels quals els parle a través de la posada en marxa en els pròxims mesos de l’AGENDA ALACANT 2030. En 2015 els caps d’Estat i de Govern dels països membres de Nacions Unides, van impulsar 17 objectius de desenvolupament sostenible per a fer front als reptes als quals s’enfronta el planeta.

L’alcalde ha anunciat que “en els pròxims mesos presentarem un document amb les línies estratègiques del que seran els nostres criteris per a definir i adaptar totes les polítiques, plans, programes, projectes i operacions a Alacant, amb l’objectiu clar que s’assumisquen, en tots ells, criteris de sostenibilitat social, ambiental, econòmica, financera i de transparència per a totes les actuacions de l’ajuntament”.

“La nostra política municipal ha d’estar alineada amb els ODS 2030. I ha de comptar amb la participació de tots i el consens generalitzat. Aquest pla d’acció farà més transparent els compromisos amb els ciutadans, identificarà les seues necessitats de manera més directa i fomentarà la seua participació”, ha assenyalat l’alcalde.

A més, Barcala ha anunciat que Alacant comptarà amb una Memòria de Sostenibilitat, que reculla tota la gestió de l’Ajuntament amb caràcter anual, per a avaluar l’evolució en el compliment dels Objectius de Desarrolllo Sostenible. I ha apuntat que “la primera Memòria de l’Ajuntament en la seua història hauria de poder-se presentar a mitjan 2020, amb tots els compromisos que posarem en marxa basant-nos en l’Agenda Alacant 2030 i en els indicadors de sostenibilitat mundial més exigents i rigorosos”.

“La verificació de la Memòria de Sostenibilitat d’Alacant 2019 ha de ser una demostració de transparència en la gestió municipal i de rendició de comptes com mai s’havia fet anteriorment. Un repte il·lusionant, alhora que ambiciós i necessari, davant els canvis que s’aveïnen i on Alacant no pot quedar arrere” ha assenyalat finalment l’alcalde.

Jornada de treball i nou logotip

Antonio Peral ha explicat que “hem preparat aquesta jornada de treball i formació interna dirigida als regidors de l’Equip de Govern i als Caps de Servei i Departament de l’Ajuntament d’Alacant per a donar a conéixer amb detall l’abast de les propostes d’elaboració d’una estratègia per a la incorporació i seguiment dels 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) en totes les operacions, programes, plans i projectes que es vagen realitzant en l’àmbit de la gestió municipal”.

L’alcalde ha realitzat l’obertura de l’acte amb els anuncis realitzats, seguida de la intervenció del regidor de Coordinació de Projectes, Antonio Peral, que ha aprofundit sobre els objectius. També s’ha realitzat una ponència tècnica sobre els ODS, l’Agenda Urbana 2030, i els paràmetres per a mesurar la sostenibilitat a tavés de GRI (Global Reporting Initiative): Accions de comunicació Fòrum NESI i FIIS 2020. Finalment s’ha explicat el pla d’acció a l’Ajuntament d’Alacant i s’ha presentat el logo corporatiu ODS- Agenda Alacant 2030. En la reunió de treball han participat els edils Manuel Villar, Lídia López, Julia Llopis, Adrián Santos, María Conejero i José Luis Berenguer.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four + 5 =