Ximo Puig destaca la importància del joguet alacantí com a peça 'fonamental' del Nadal

El president ha assistit a la presentació de la campanya “El Nadal és valencià” i a la inauguració de “La fàbrica dels somnis” en el Palau de la Generalitat

Ximo Puig destaca la importància del joguet alacantí com a peça 'fonamental' del Nadal
17/12/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància del joguet creat en les comarques d’Alacant com una peça “fonamental per a entendre la part final del Nadal”.

El president, que ha presentat la campanya ‘El nadal és valencià’, també ha estat present en la inauguració en el Palau de l’exposició ‘La fàbrica de somnis’, que situa al joguet d’Ibi com eix central de la campanya nadalenca d’aquest any.

Es tracta, en paraules de Puig, de vincular “la màgia del Nadal al voltant de l’esforç que es fa des de tants llocs de la Comunitat Valenciana” per a elaborar productes “d’alta qualitat”.

D’aquesta manera, la campanya, segons ha indicat el president, tractarà de “defensar” els productes que es fan “de nord a sud”, des de diferents sectors econòmics i des de “les diferents maneres d’entendre el que és la realitat de la Comunitat”.

Així, ‘El Nadal és valencià’ vol deixar constància que els productes del nadal “naixen, en una gran part, en la nostra Comunitat” i que, “tots junts són una gran proposta” que viatja “des del cava de Requena fins al raïm del Vinalopó, passant pel caqui, la taronja o el torró de Xixona”, ha enumerat Puig.
A més, el cap del Consell ha assegurat que el Nadal és per als valencians i valencianes “un moment de trobada, d’humanisme en un sentit ple, un moment en el qual la fraternitat”, així com “una terra d’hospitalitat i trobada”, com demostren “els productes que tenim”.

nguany, ‘El Nadal és valencià’ programa un ampli programa d’activitats musicals, gastronòmiques i culturals en les tres capitals valencianes, i el Palau de la Generalitat acollirà actuacions musicals en les vesprades nadalenques.

El dijous, 26 de desembre, tindrà lloc a l’aula de la CAM d’Alacant el concert de la Jove Banda Comarcal FSMCV Vega Baixa, Baix Vinalopó,

La fàbrica de somnis

A més, emmarcat en la campanya nadalenca, s’ha inaugurat a la sala de l’Escribania del Palau l’exposició ‘La fàbrica de somnis. 100 joguets dels anys 20 a 60 del Museu Valencià del Joguet d’Ibi’, una mostra que trau a la llum tot tipus de xicotetes joies històriques, de la llanda al plàstic, des de trenets fins a caixes de música.

L’exposició, muntada en col·laboració amb el museu iberut, es podrà visitar fins al pròxim 12 de gener, d’onze del matí a sis de la vesprada, i en paraules de la directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, “vol ser també un homenatge a l’esforç de tots els treballadors i empresaris que, a partir de l’any 1905, van fer d’Ibi una fàbrica de somnis per als xiquets i xiquetes de tota Espanya”.

Tal com indiquen els panells de la mostra, “els joguets antics ens permeten viatjar al passat i escoltar com ens parlen de les infàncies viscudes i de les maneres d’entendre el món en cada època” així com comprendre “el miracle d’Ibi” que és la Ciutat del Joguet.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen − 4 =