L'Ajuntament invita als jóvens al Racó 0,0 en la platja del Postiguet

Les activitats i el Racó 0,0 es posaran en marxa del 21 al 23 de juny amb Batalla de Galls, concursos de Graffitis, Parkour, música i Street soccer

L'Ajuntament invita als jóvens al Racó 0,0 en la platja del Postiguet
17/06/2019 -

El regidor en funcions de Festes i Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha presentat hui juntament amb els representants de la Plataforma 0,0, Julia Llopis i Isaías López, i el Diputat de Protecció i Gestió del Territori, Javier Sendra, el programa d’activitats que s’ha organitzat en el Racó 0,0 d’aquestes Fogueres, que se situarà en l’inici de la Platja del Postiguet, els dies del 21 al 23 de juny, de 23 a 3 hores, un espai de més de dos mil metres on s’espera rebre a milers de joves, presentat sota el lema “0,0 Alcohol en menors, Millor Viure que Beure”.

El programa organitzat compta amb diverses activitats i concursos entre els quals destaquen una Batalla de Galls, també denominada batalla de freestyle, estarà oberta a totes les persones que vulguen inscriure’s, activitat que tant èxit va aconseguir en la passada Santa Faç. Es tracta d’una competició de duels d’1 contra 1, on els participants posaran a prova la seua capacitat de rimar.

L’edil de Festes va mostrar la seua satisfacció per les mesures que “impulsarem junts per a aconseguir frenar el consum d’alcohol entre els joves oferint-los alternatives d’oci, aconseguint conscienciar-los perquè gaudisquen d’unes jornades festives saludables aquestes Fogueres, i llançar el missatge: diversió no és igual a alcohol”.

Amb aquesta programació especial, presentada sota el lema #fogueres19compromesos, la Plataforma 0,0, l’Ajuntament i la Diputació persegueixen combatre el consum d’alcohol entre els joves i menors durant aquestes Fogueres i oferir-los diverses alternatives en el Racó 0,0.

Des de la Plataforma 0,0 el seu portaveu, Isaías López, ha agraït la col·laboració amb l’Ajuntament i explicat que s’ha tractat de “dissenyar un programa d’activitats alternatives que siguen bastant atractives per als menors d’Alacant, una part del programa que es desenvoluparà en el camió – plataforma oferit per la Diputació, i unes altres que tindran lloc en la mateixa arena”.

En aqueix sentit, López ha destacat que les Fogueres 0,0 compten amb activitats com “un concurs de Batalla de Galls que es realitzarà el divendres 21 des de les 23 hores, on els interessats hauran d’inscriure’s -totes les activitats són gratuïtes- enviant un correu electrònic a l’adreça hoguerascerocero@gmail.com, i en el cas del concurs de grafitis a concursograffiti00@gmail.com”.

“A més d’aquesta activitat, que ja va ser un èxit en la Santa Faç 0,0, també comptarem amb multipistas de Street Soccer el dissabte 22 en l’arena, organitzant un torneig d’equips de quatre integrants, així com un concurs de grafitis i exhibicions, tallers i concursos de Parkour, la novetat d’aquesta edició per a oferir una altra alternativa saludable”, ha assenyalat el portaveu de la Plataforma 0,0.

Finalment, López ha destacat que la música tindrà una gran importància en aquesta festa 0,0, “amb el DJ Bass Panther com a convidat posant les mescles i Míster Barceló exercint de Maestro de Cerimònies, ja que en cada celebració en la qual es desenvolupa un acte festiu sempre ha d’estar present la música”.

L’edil de Festes va agrair a la Diputació el suport i col·laboració “sempre ha estat des de l’inici aportant l’ajuda al 0,0”, i el diputat Javier Sendra ha assenyalat que “no donar suport això seria de no tindre sentit comú totes les coses que naixen des de l’amor als nostres fills i la defensa d’ells, la diputació sempre estarà donant-les suport per a crear espais lliures d’alcohol on la gent amb una edat complicada tinga el seu lloc per a gaudir sense alcohol”.

Per part seua, el Secretari de la Federació de Fogueres, José Espín, ha agraït el treball realitzat per la Plataforma 0,0 destacant “el compromís de les fogueres i barraques en la lluita contra el consum d’alcohol en menors, a la qual ens sumem un any més i distribuirem entre les comissions els cartells perquè estiguen en les fogueres i barraques i fer visible el compromís de la Federació amb la causa d’unes festes lliures d’alcohol per als menors”.

Col·laboren en l’organització de les Fogueres 0,0 l’Ajuntament d’Alacant, Diputació d’Alacant, Patronat Costa Blanca, Federació de Fogueres, Plataforma0’0, Aloha Sport, Parkour Alacant, Coca-Cola, Aigües d’Alacant, Associació Un Nou Dia, Associació Nova-Vida, AKA Colors, Serinco Restauració, Gràfiques Pla, Pilates House, El Corte Inglés, Concapa, Hèrcules d’Alacant cf, Dòlar one, General Rap.

Dispositiu de Seguretat 0,0 en Fogueres 2019

El regidor de Seguretat també va recordar que per a evitar el consum d’alcohol en menors i el botelló durant aquestes Fogueres s’organitza un dispositiu de seguretat en el qual de forma fixa un centenar de Policia Locals realitzaran controls mòbils per tota la ciutat i en el centre per a “vigilar i evitar la tinença i el consum d’alcohol, i s’establiran punts fixos en Sèneca Autobuses, Paseito Ramiro, Postiguet, en la zona de Canalejas, Avinguda de l’Estació, Castanyers i Gabriel Miro”.

En aquest sentit el regidor va incidir que “està prohibit vendre alcohol a menors d’edat, i si es constata que s’està realitzant se sancionarà”, al mateix temps que va fer una crida a la col·laboració i implicació en aquestes Fogueres “és una lluita de tots i els racós, els establiments, les barraques han de col·laborar a aconseguir que el consum d’alcohol en menors no existisca”.

Des de l’Ajuntament informen que la venda i subministrament de begudes alcohòliques a menors en locals i centres destinats a un públic compost predominantment per menors de 18 anys, poden comportar sancions de fins a 3.000 euros.

Està previst que les Unitats del servei nocturn, el GOIR, la Canina i la Fox conformen aquest dispositiu especial 0,0, i quan alguna dotació de servei observen consumint alcohol es procediran al decomís de les begudes i la seua immediata destrucció, s’estendrà acta i donaran coneixement, en el cas dels menors als pares, tutors o responsables. En les passades Fogueres la Policia Local va decomissar més d’un miler de litres d’alcohol.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × three =