La Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant rescata a 36 gossos

Els gossos es trobaven amuntegats en un habitatge de cinquanta metres

La Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant rescata a 36 gossos
02/12/2019 -

La regidoria de Seguretat i Protecció Animal de l’Ajuntament d’Alacant informa que el passat 18 de novembre la Unitat Canina de la Policia Local va alliberar i va rescatar a un total de 36 gossos mestissos, que es trobaven amuntegats a l’interior d’un habitatge de cinquanta metres, situada en l’avinguda de Pintor Gastón Castelló, que presentaven mal estat de salut.

Segons fonts policials el lloc on mantenien tancats els cans presentaven unes condicions d’abandó i insalubritat. L’habitatge i els gossos estaven en un estat higienicosanitari greu, els gossos realitzaven les seues necessitats dins de l’estada, que es trobava sense ventilació desprenent una forta olor irrespirable a l’interior.

L’operatiu de rescat s’inicie per la Unitat Canina de la Policia Local i funcionaris de Protecció Animal, després d’una denúncia d’un particular, per les molèsties que ocasionaven els gossos, el soroll dels lladrucs i les olors, manifestant que els gossos mai eixien de casa.

Els agents policials van localitzar l’habitatge i van obrir diligències contra la propietària, i en poder accedir a l’interior de l’habitatge de cinquanta metres per a realitzar una inspecció i verificar les cartilles veterinàries, van poder van comprovar que els 36 gossos mestissos de petit i mitjana grandària que estaven a l’interior, mancaven de les vacunes obligatòries i en unes molt greus condicions, motiu pel qual la Policia va informar que s’anava a procedir a la intervenció, retirada i depòsit en l’Alberg municipal.

El veterinari de l’Alberg on els animals han sigut traslladats, ha realitzat a cada gos un protocol sanitari i de vacunació assenyalant que presentaven úlceres oculars per no realitzar la condícia, dermatitis al·lèrgiques amb problemes de pell, ungles extremadament llargues, un ca tenia una fractura en la pota no tractada, eren extremadament espantadissos a causa d’una mala socialització, i una altra femella ha sigut operada perquè no hi havia la certesa que poguera portar l’embaràs a terme. A més s’intervenen també dos cadells de tot just cinc dies que encara tenien els ulls tancats.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, va informar que els gossos poden ser adoptats i es troben en l’Alberg municipal, i al seu torn va agrair al particular que va alertar a la Unitat Canina de la Policia Local i va fer una crida als ciutadans perquè “telefonen a la Policia Local o al 112 i denuncien quan sospiten o tinguen indicis que s’està maltractant animals perquè s’inicie una investigació. Així s’evitaran situacions com la que acabem de descobrir. Les denúncies són decisives a l’hora de detectar i acabar amb el maltractament animal, que és un delicte”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × 2 =