L'Ajuntament mostra el seu pla per a revaloritzar Santa Bàrbara

Es pretén posar en valor el mont Benacantil i la fortalesa del castell de Santa Bàrbara, en aspectes mediambientals i de noves tecnologies

L'Ajuntament mostra el seu pla per a revaloritzar Santa Bàrbara
10/12/2019 -

Els regidors Antonio Peral, Manuel Villar, Julia Llopis i Antonio Manresa han presentat hui als representants de les Juntes de Districte les línies bàsiques d’un projecte que opta a subvencions europees i que pretén posar en valor la muntanya Benacantil i la fortalesa del castell de Santa Bàrbara, tant en aspectes mediambientals com de noves tecnologies. Es tracta del Programa Urban Innovative Actions, al qual Alacant opta per primera vegada.

D’aconseguir la pretesa subvenció, es podran rebre un màxim de 4,8 milions del total de sis de l’ajuda europea. Hui mateix ha sigut remesa tota la documentació a la Direcció General de Política Regional, la mateixa que gestiona els Fons Feder, a Lilla, ha precisat Antonio Peral.

En l’àmbit mediombiental, la proposta de l’Ajuntament d’Alacant ha dissenyat un sistema que permetria reutilitzar les aigües residuals per a reforestar els vessants de la muntanya Benacantil, amb solucions d’economia circular com a aigua sostenible, energies renovables, benestar i smart tics.

La reforestació i plantació d’espècies arbòries proporcionarà un “pulmó verd” i una àrea de passeig intel·ligent. Per a la regeneració del sòl s’utilitzarà compost de llots de depuradora. Es desenvoluparà un innovador sistema de reg basat en l’ús de l’aigua reciclada de les plantes de tractament.

El cost total del projecte és de 6.036.913 euros. La subvenció a la qual s’opta seria el 80%, la qual cosa arriba als 4,8 milions. La inversió total en infraestructures arriba als 4,1 milions. D’aquests, 2,8 corresponen a l’Ajuntament; en inversions en fotocatàlisis -desinfecció solar d’aigua regenerada- i compost de llots de depuradora per a regenerar el sòl, 1,1 milions, i altres inversions, 150.000 euros.

Millora de serveis

Els serveis que presta el castell de Santa Bàrbara també es veuran millorats amb el Projecte Urban Innovations Actions. Així, una xarxa de sensors permetran comptabilitzar el nombre de visitants i el temps de permanència en el recinte, alertaran de possibles incendis o avisaran en cas que alguns dels visitants hagen pogut patir algun accident.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 11 =