El Ple selecciona als membres que constituiran les meses electorals

Barcala ha presidit la sessió en la qual s’ha utilitzat un sistema informàtic facilitat per l’INE

El Ple selecciona als membres que constituiran les meses electorals
18/10/2019 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha presidit aquest matí un Ple Extraordinari celebrat a l’Ajuntament per a seleccionar als presidents i vocals que constituiran les Taules per a les Eleccions Generals al Congrés dels Diputats i al Senat, convocades per al pròxim 10 de novembre del 2019.

Alacant compta amb un cens electoral de 250.504 persones, amb 10.655 persones més que en els comicis del 28 d’abril, i a través d’un programa informàtic facilitat per l’Institut Nacional d’Estadística s’ha triat un llistat de majors d’edat integrat per 1.266 persones com a titulars i 2.532 com a suplents.

El Ple municipal, ha comptat amb la col·laboració de personal de la regidoria d’Informàtica per al desenvolupament del sorteig dels alacantins que hauran de gestionar els col·legis electorals.

En el municipi s’hauran de constituir 422 meses electorals en l’àmbit de 106 locals electorals. Cadascuna de les taules estarà assistida per un president i dues vocals, de 243 seccions.

El sorteig s’ha realitzat mitjançant una selecció aleatòria entre els electors que compleixen les condicions requerides per la Llei Electoral. El president de taula haurà de tindre, almenys, el títol de Batxiller o el de Formació Professional de segon grau.

Durant el Ple, de caràcter breu, s’ha utilitzat l’aplicació informàtica CONOCE. Després de la seua posada en marxa, les dades en pantalla han donat compte que s’ha procedit al sorteig de les 422 taules apuntades.

Des de l’Ajuntament es procedirà a partir de hui a realitzar les notificacions pertinents a les persones triades, amb els càrrecs que se’ls han assignat. Amb aqueixa notificació se’ls entregarà un manual d’instruccions amb les seues funcions, document que està supervisat per la Junta Electoral Central.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen − 3 =