El sistema de la dependència atén actualment 36.347 persones de la província d'Alacant a través d'alguna mena de servei o prestació

Durant el mes de setembre es van rebre 1.332 noves sol·licituds i es van realitzar 982 valoracions

El sistema de la dependència atén actualment 36.347 persones de la província d'Alacant a través d'alguna mena de servei o prestació
11/10/2021 -

El sistema d’atenció a la dependència atén actualment 36.347 persones de la província d’Alacant a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que pot consultar-se en la pàgina web d’aquest departament.

El pla d’impuls dissenyat per la Conselleria a l’inici de la passada legislatura ha permés agilitar la resolució d’expedients i incorporar nous beneficiaris al sistema.

Dins d’aquest pla, cal destacar el sistema de valoracions implantat per Igualtat que ha permés incrementar de manera constant i progressiva el nombre de valoracions. Així, durant el mes de setembre s’han realitzat 982 valoracions a la província d’Alacant. Aquest increment respon principalment a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals.

Respecte al nombre de sol·licituds registrades a la província el mes passat ascendeix a 1.332. D’altra banda el cost de les prestacions econòmiques que la Conselleria ha abonat en concepte de nòmina ordinària i endarreriments corresponents al mes de setembre ascendeix a 38,69 milions d’euros en tota la Comunitat.

Les 36.347 persones en situació de dependència de la província d’Alacant incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Canvis en el model d’atenció

Els avanços en valoracions i resolució d’expedients són resultat dels canvis introduïts durant la passada legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència.

En matèria de personal no sols s’han reforçat els serveis de dependència de la Conselleria amb nous funcionaris, sinó també els serveis municipals amb un important increment pressupostari per a crear una xarxa professional que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients.

Així mateix, els pagaments mensuals que es realitzen no sols per les nòmines, sinó també els corresponents al pagament de la retroactivitat i a hereus s’abonen durant els primers 5 dies hàbils de cada mes.

Dades Comunitat Valenciana

Tots els canvis efectuats per la Conselleria en la gestió del sistema de la dependència han aconseguit augmentar el nombre de beneficiaris de 41.955 persones el juliol de 2015 a les 117.051 actuals en tota la Comunitat Valenciana.

Durant el mes de setembre passat s’han tramitat un total de 3.161 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix un total de 142.564 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + five =