Suma implanta en les seues oficines un sistema de vídeo interpretació en llengua de signes per a garantir l'atenció a les persones sordes

El president la Diputació visita una oficina de l’organisme per a conéixer el funcionament d’aquest servei, que s’oferirà en col·laboració amb FESORD

Suma implanta en les seues oficines un sistema de vídeo interpretació en llengua de signes per a garantir l'atenció a les persones sordes
18/10/2021 -

Summa Gestió Tributària oferirà en les seues oficines un servei de vídeo interpretació en llengua de signes per a garantir una atenció adequada a les persones amb dificultats auditives en col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD)

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat aquest matí, acompanyat per la diputada d’Hisenda, María Gómez, el director de SUMA, José Antonio Belso, i la presidenta de la FESORD, Carolina Galiana, l’oficina de l’organisme situada en Poeta Vila i Blanco d’Alacant per a conéixer el funcionament d’aquest nou servei.

Gràcies a la plataforma SVisual, que gestiona la Fundació FESORD, Suma posa a la disposició dels contribuents amb dificultats auditives i des de la mateixa oficina un servei remot de traducció simultània a través d’una videotrucada atesa per intèrprets de llengua de signes, que actuarà de mediador entre l’empleat de l’organisme i la persona sorda, que haurà de sol·licitar cita prèvia.

Mazón, qui ja va anunciar el mes de març passat la posada en marxa d’aquest servei en el marc de l’Agenda Social de la Diputació, ha destacat que “potenciar l’accessibilitat en l’ús dels serveis de Suma constitueix un objectiu essencial en la relació de l’organisme amb els contribuents”. En aquest sentit, a més de garantir l’accés a les oficines de persones amb problemes de mobilitat, la web de l’organisme compleix les normes d’accessibilitat i usabilitat en la navegació i s’ofereixen més d’una desena de tutorials sobre temes tributaris en diferents idiomes, entre ells la llengua de signes.

“Ara, que s’ha tornat a recuperar la presencialitat, fem un pas més per a garantir una adequada atenció a les persones sordes en les nostres oficines, implantant un sistema que contribuirà a trencar les barreres de comunicació amb les quals cada dia s’enfronten”, ha afegit el president, qui ha insistit que amb aquesta iniciativa “complim el nostre compromís d’acostar l’administració als quals més el necessiten i que en aquest cas puguem atendre a tots en igualtat de condicions perquè es beneficien de les múltiples facilitats i possibilitats de pagament que ofereix Suma”.

Mazón ha anunciat, així mateix, que el propòsit és “estendre aquest sistema a la resta de serveis de la Diputació d’Alacant perquè amb això estem treballant per la igualtat de tots els ciutadans i desenvolupant una agenda social molt important”.

El servei, que es presta utilitzant dispositius digitals com una tauleta o un mòbil, s’oferirà en les deu oficines capçalera de Suma, que concentren el 40% de les atencions presencials a l’any. No obstant això, tal com ha explicat María Gómez, “el dispositiu de traducció remota podrà desplaçar-se a qualsevol altra oficina de l’organisme que així ho requerisca prèviament”.

La presidenta de FESORD ha assenyalat que gràcies al treball conjunt realitzat amb la Diputació “millorarà la qualitat de vida de les persones sordes i es donarà resposta al nostre dret a accedir als serveis en igualtat de condicions”.

Galiana ha agraït, finalment, “l’aposta decidida i la sensibilització de la Diputació per la integració real de les persones sordes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + five =