L'Ajuntament ofereix transport accessible en autobús aquestes Fogueres i una línia gratuïta

Se ha creado una nueva Línea especial de autobús de Hogueras totalmente accesible y gratuita para visitar las nueve hogueras especiales

L'Ajuntament ofereix transport accessible en autobús aquestes Fogueres i una línia gratuïta
14/06/2019 -

El regidor en funcions de Festes, Trànsit i Transports de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha presentat hui les principals novetats del dispositiu de Fogueres per a fomentar l’ús del transport públic amb autobús entre les quals destaquen “la nova línia de Fogueres, un transport accessible per a tots per primera vegada amb fullets especials, el sistema Navilens, una plataforma exclusiva per al bus, reforços especials en els cinc mussols nocturns durant tota la nit, les línies circulars i tres pàrquings dissuasius”.

L’edil popular ha demanat a tots els alacantins que “opten per desplaçar-se en transport públic enguany i deixen el vehicle privat a casa”, al mateix temps que va explicar que per a donar difusió a totes les mesures impulsades enguany la regidoria de Transports ha editat 50.000 fullets en castellà i valencià que seran repartits a partir d’aquesta setmana en totes les línies de transports, en les mascletaes, i les zones per als vianants.

TRANSPORT ACCESSIBLE EN FOGUERES 2019

L’edil va explicar en roda de premsa que com a novetat s’ha elaborat el fullet de Fogueres adaptat a la lectura fàcil i accessible, així com el fullet de Transports, que incorpora un codi QR, i a partir de hui es començarà a repartir a Alacant, per a fomentar l’ús del transport públic durant aquestes Fogueres per a tots. Tota la informació accessible i els fullets es poden descarregar en aquest enllaç https://www.alicante.es/es/noticias/fogueres-sant-joan-accesibles

“Hem adaptat a través de vídeos en llenguatge de signes, la informació més important del transport per a les persones sordes, i amb un àudio-guia per als invidents, i aquestes novetats també s’amplien a la Foguera Oficial que serà inclusiva i comptarà amb vídeo explicatiu i àudio – guies”, va asseverar José Ramón González.

José Ramón González es va mostrar molt satisfet per totes les mesures que s’impulsaran enguany en el dispositiu organitzat per l’Ajuntament “estem segurs que seran molt positives i aconseguirem que es deixe a casa enguany el cotxe per a gaudir de les nostres Fogueres», i va recomanar als alacantins que «accedisquen amb transport públic, autobús o Tram a la zona centre de la ciutat, perquè estarà ocupada per nombrosos monuments foguerils, barraques i racós”.

NOVA LÍNIA ESPECIAL DE FOGUERES

Per primera vegada enguany l’edil de Transports va informar que es crea una nova línia especial d’autobús de Fogueres totalment accessible i gratuïta, i que estarà en funcionament del 22 al 24 de juny, i amb ella es podran visitar les nou fogueres especials, així com les fogueres oficials de l’Ajuntament. L’autobús de Fogueres tindrà un interval de 25 minuts, la seua capçalera s’instal·larà en l’Avinguda de Maisonnave, 6.

A més, de forma pionera s’instal·larà un sistema innovador de marcadors digitals Navilens en les parades i les portes de cada autobús, per a guiar a les persones invidents, i quan es detinguen en la parada, l’usuari puga saber si aqueix és el vehicle en el qual ha de muntar-se i quines són les seues pròximes parades. Amb aquesta tecnologia s’eliminen també les barreres idiomàtiques, ja que tota aquesta informació s’oferirà en l’idioma en què l’usuari tinga configurat el seu dispositiu, facilitant així l’ús del transport públic a les persones amb idioma natiu diferent de l’espanyol.

Aquesta és una línia que serveix per a tots i fonamentalment per a les persones amb diversitat funcional per tant va ser una línia accessible, i servirà com a experiència pilot en les Fogueres on instaurem un codi QR avançat tecnològic Navilens, i l’edil José Ramon González va avançar que “després de posar-lo de forma pilot durant les Fogueres s’instal·larà en les 800 parades del transport públic de la ciutat i en els seus autobusos”.

La Línia d’Autobús Accessible Gratuïta prestarà servei perquè es puguen visitar les Fogueres Especials i l’Oficial: La Ceràmica, Florida Plaça de la Vinya, Florida Portazgo, Carolinas Altes, Sagrada Família, Diputació Renfe, Hernan Cortesa, Sèneca Autobusos, Polígon de Sant Blas i la Foguera Oficial de l’Ajuntament.

Així mateix les parades de la línia seran les següents: Maisonnave 6, Maisonnave 42, Aguilera 10, Aguilera 40, Aguilera 66, Oriola 22-24, Dr. Jiménez Díaz 14, Dr. Jiménez Díaz 24, Rodolfo Llopis, Colòmbia – Pintor Baeza II, Maestro Alonso – Hospital, Maestro Alonso 49, Xixona 4, Xixona 54, Pare Esplá 20, Pare Esplá 36, Pare Esplá 70, Dénia 51 – Col·legi de Metges, Dénia 3, Jovellanos – Ascensor Sta. Bàrbara, Juan Bautista 2 – Porta del Mar, Màrtirs de la llibertat – Rambla.

CARRIL EXCLUSIU BUS-TAXI

Per la seua part s’habilitarà un carril exclusiu Bus-Taxi, en l’Avinguda de Juan Baptista Lafora-Jovellanos en el carril dret sentit Plaza Puerta del Mar, des d’Avinguda de Dénia fins a Plaza del Mar, del 18 al 24 de juny.

LÍNIES CIRCULARS 14 A I B

L’Ajuntament ha habilitat dues Línies Circulars 14 A i B, que ampliaran la seua prestació en les festes de Fogueres i estaran en servei del dia 18 fins al 24 de juny de 2019, tots dos inclusivament. La finalitat d’aquestes línies és millorar la mobilitat en transport públic entre els barris de la ciutat. Amb una freqüència de 25 minuts des de les 7 i fins a les 22.30 hores que circularen en tots dos sentits amb el següent itinerari: Plaza del Mar, Conde de Vallellano, Loring, Óscar Esplá, Catedràtic Soler, Alcalde Lorenzo Carbonell, Gran Via, Avinguda de Dénia, Jovellanos, Juan Baptista Lafora, i Plaza del Mar.

ESTACIONAMENTS DISSUASIUS EN FOGUERES

L’edil de Trànsit també va incidir en la mesura d’establir pàrquings dissuasius que estaran habilitats des del dimarts 18 al 25 de juny, i va informar que “enguany són tres pàrquings dissuasius per a ús públic amb més d’un miler de places, incorporant-se per primera vegada una en Gran Via, i com l’any passat en Benalúa i el Mercat de Teulada amb connexió de transport públic fins al centre de la ciutat”.

El nou pàrquing de Gran Via estarà situat al carrer Doctor Jiménez Díaz, enfront del col·legi Salesians entre els carrers Pare Ordinari dels Rius, Pontevedra i Rafal, connecta amb les línies Circulars A i B tots els dies des del 18 al 24 amb 25 minuts de freqüència, i la línia 12 amb freqüència 18 minuts.

El de Benalúa estarà situat en l’Avinguda d’Aguilera enfront dels jutjats- el pàrquing que compta amb 620 places, amb connexió al centre de la ciutat estarà garantida per les línies d’autobús urbà 04 cada 14 minuts, 03 amb servei diürn cada 15 minuts i la línia 03N amb servei nocturn cada 40minuts.

L’aparcament del Mercat de Teulada s’habilitarà amb 480 places, amb connexió al centre de la ciutat estarà garantida a través de les línies circulars en horari diürn de 7 a 22.30, i en horari nocturn la 24N presta servei amb freqüència de 12 a 15 minuts, fins a les 7 hores amb una parada en l’Avinguda de Novelda 25.

CAPÇALERES DE LES LÍNIES DE TRANSPORT EN FOGUERES 2019

Des de l’àrea de Transports informen que amb motiu de la plantà dels monuments foguerils, barraques i racons està previst que des de les 07.00 h. del dia 15 de Juny fins a les 07.00 h. del dia 25 de Juny, els recorreguts de les línies d’autobús pel centre de la ciutat es modifiquen, potenciant les següents capçaleres en el centre de la ciutat:

PLAZA DE ESPAÑA: Línies 08, 10 i 13 / Búho 24N .

OSCAR ESPLÁ: Línies 07, 09, 21, 22, 23 i 27 .

ESTACIÓN DE AUTOBUSES: Línies 06 i 24.

PLAZA DEL MAR: Línies 05, C-6, Circulars A i B / NOCTURNES 21N, 22N y 23N AVDA MAISONNAVE No 2: Línia 12.

Reforços dels Serveis Nocturns

A més el dispositiu de serveis nocturns d’autobusos començarà a les 23.00 hores del dimarts 18 de juny i acabarà a les 07.00 h. del dimarts 25 de juny.

Les línies i freqüències dels Buhos Nocturns seran les següents:

22N: ALACANT-PLATJA DE SANT JOAN cada 20′

23N: ALACANT-SANT JOAN-MUTXAMEL cada 20′

24N: ALACANT-SANT VICENT DEL RASPEIG de 12′ a 15′

03N: CIUTAT D’ASSÍS-VILLAFRANQUEZA cada 40′

21N: ALACANT-EL CAMPELLO cada 60′

Les capçaleres dels serveis nocturns en el centre de la ciutat estaran establides en les següents ubicacions:

PLAZA DEL MAR: 21N, 22N y 23N

PLAZA DE ESPAÑA: 24N

Perímetre centre permeable, cort de les Avingudes d’Alfons X el Savi i l’Avinguda de l’Estació.

L’edil de Trànsit va recordar que “el perímetre del centre serà permeable a la circulació de vehicles com en anteriors edicions i es tallaran al trànsit general les Avingudes d’Alfons X el Savi i l’Avinguda de l’Estació, i la circulació en la zona centre de la ciutat en Fogueres aquesta limitada a 20km/hora”.

El circuit està previst que quede restringit a partir del dimarts 18 de Juny a partir de les 7.00 hores i s’òbriga a les 8.00 hores del dia 25 de juny, estant delimitat per les següents vies, segons el sentit de circulació: Av. Dr. Gadea – Paseo de Soto – Passeig de Marvá – Av. Benito Pérez Galdós – Germans Pascual – Poeta Carmelo Calvo – Pare Mariana- Plaza de Santa Teresa – Cuesta de la Fàbrica – Vázquez de Mella-Donya Violante – Juan Bautista la Fora – Av. Ramón y Cajal.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 2 =