L'Ajuntament fa accessible el transport públic a través de marcadors digitals QR

El sistema s’implantarà de forma pilot en les Línies especials gratuïtes de Fogueres i posteriorment es posarà en les 800 paredes i autobusos del Transport urbà

L'Ajuntament fa accessible el transport públic a través de marcadors digitals QR
24/05/2019 -

El regidor de Festes, Seguretat i Transports, José Ramón González, ha mantingut hui una reunió amb el president de la Federació d’Associacions de Persones amb discapacitat Física i Orgànica de la província d’Alacant, Antonio Ruescas, i dos representants de l’ONCE i de l’empresa Vectalia, per a presentar la línia especial gratuïta de Fogueres Accessible que es posarà en funcionament del 22 al 24 de juny en Alacant.

L’edil popular de Festes va explicar que amb aquesta nova línies “es podrà visitar les nou fogueres especials, així com la foguera oficial de l’Ajuntament, amb dos autobusos accessibles, i s’implantarà un projecte pilote a través d’un sistema innovador de marcadors digitals anomenat Navilens, que permetrà a les persones amb discapacitat visual localitzar la parada de forma autònoma i rebre informació locutada sobre els temps de pas dels pròxims autobusos en aquestes parades únicament usant el seu dispositiu mòbil”.

L’autobús de Fogueres tindrà un interval de 25 minuts, la seua capçalera s’instal·larà en l’Avinguda de Maisonnave, 6, i serà gratuït.

A més, s’instal·laran també aquests marcadors a les portes de cada autobús, perquè quan es detinguen en la parada, l’usuari puga saber si aqueix és el vehicle en el qual ha de muntar-se i quines són les seues pròximes parades.

“Aquesta és una línia que serveix per a tots i fonamentalment a les persones amb diversitat funcional per tant va ser una línia accessible, i servirà com a experiència pilot en les Fogueres on instaurem un codi QR avançat tecnològic Navilens”, va asseverar José Ramón González.

Aquesta tecnologia ha sigut desenvolupada per la Universitat d’Alacant i l’empresa Neosistec i en els últims mesos ha rebut diversos guardons i reconeixements. Amb aquesta tecnologia s’eliminen també les barreres idiomàtiques, ja que tota aquesta informació s’oferirà en l’idioma en què l’usuari tinga configurat el seu dispositiu, facilitant així l’ús del transport públic a les persones amb idioma natiu diferent de l’espanyol.

“Ara mateix està implantada a Múrcia i Cartagena i ho estan posant a Nova York i a través d’aquesta potent tecnologia fem un pas molt important a Alacant per a fer més accessible el Transport Públic i la mobilitat a la ciutat”, va indicar José Ramón González qui al seu torn va assenyalar que tant Cocemfe com l’Once han mostrat hui la seua satisfacció amb aquesta mesura amb la qual podran gaudir també de les Fogueres i accedir així a elles a través de les línies d’autobusos accessibles.

Des de l’àrea de Transports han confirmat que el sistema innovador de marcadors digitals Navilens després de posar-lo de forma pilot durant les Fogueres s’instal·larà en les 800 parades del transport públic de la ciutat i en els seus autobusos.

En aquest sentit l’edil de Transports ha indicat que amb aquesta mesura “podrem donar també un servei als turistes, ja que la tecnologia elimina les barreres idiomàtiques, ja que tota aquesta informació s’oferirà en l’idioma en què l’usuari tinga configurat el seu dispositiu, facilitant així l’ús del transport públic a les persones amb idioma natiu diferent de l’espanyol”.

A més assenyalar que es desenvoluparà també una interfície molt senzilla que prestarà la mateixa informació mitjançant la lectura de marcadors i que permetrà a totes les persones que utilitzen el transport públic conéixer de forma immediata, senzilla i actualitzada els temps de pas del seu autobús, si existeixen serveis especials o incidències i quina línia agafar per a arribar a un punt del mapa.

Finalment José Ramón González es va mostrar molt satisfet per totes les mesures que s’han aconseguit impulsar per primera vegada a Alacant per a “tindre unes Fogueres inclusives fent un pas avant molt important amb mesures pilots com les que posarem en marxa aquestes festes, amb la Foguera Oficial que serà totalment accessible o el premi al monument més accessible, volem canviar les nostres festes perquè siguen millors i promoure així l’accessibilitat en els monuments festers”.

Línia d’Autobús Accessible Gratuïta

La Línia d’Autobús Accessible Gratuïta prestarà servei perquè es puguen visitar les Fogueres Especials i l’Oficial:

  1. LA CERÀMICA
  2. FLORIDA PLAZA DE LA VIÑA
  3. FLORIDA PORTAZGO
  4. CAROLINAS ALTAS
  5. SAGRADA FAMILIA
  6. DIPUTACIÓ RENFE
  7. HERNAN CORTES
  8. SÉNECA AUTOBUSOS
  9. POLÍGON DE SAN BLAS
  10. FOGUERA OFICIAL DE L’AJUNTAMENT

Així mateix, les parades propostes seran les següents: Maisonnave 6, Maisonnave 42, Aguilera 10, Aguilera 40, Aguilera 66, Orihuela 22-24, Dr. Jiménez Díaz 14, Dr. Jiménez Díaz 24, Rodolfo Llopis, Colombia – Pintor Baeza II, Maestro Alonso – Hospital, Maestro Alonso 49, Jijona 4, Jijona 54, Padre Esplá 20, Padre Esplá 36, Padre Esplá 70, Denia 51 – Colegio de Médicos, Denia 3, Jovellanos – Ascensor Sta. Bárbara, Juan Bautista 2 – Puerta del Mar, Mártires de la libertad – Rambla.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =