L'Institut de Cultura Gil-Albert recorda a l'escriptor Gonzalo Fortea amb una revisió de la seua trajectòria literària

L’acte inclourà la projecció del curt El criminal, basat en un dels contes de l’autor noveldense

facebook

L'Institut de Cultura Gil-Albert recorda a l'escriptor Gonzalo Fortea amb una revisió de la seua trajectòria literària
18/06/2019 -

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat demà dimarts una taula redona que, sota el títol ‘Gonzalo Fortea en resum’, repassarà la trajectòria literària de l’escriptor noveldense. La cita serà a la Casa Bardín, a partir de les 19.00 hores, i inclourà la projecció del curt El criminal, basat en un dels seus contes.

La nova proposta comptarà amb la participació del professor Xavier Carro, el director del curt, Carlos Canet Fortea, el dramaturg i actor, Antonio Lafuente, i el director cultural del IAC, Pepe Ferrándiz. A més, Marina Torrecilla i Morgan Blasco procediran a la lectura d’alguns fragments de l’obra de Fortea.

Narrador i lligat a l’art amb la Galeria Itàlia, Gonzalo Fortea (Novelda 1929-Alacant 2009) va publicar els seus llibres en els anys setanta i huitanta. Les situacions kafkianes que vivien els seus personatges i el maneig de l’humor de l’absurd convertien els seus breus relats surrealistes en metàfores de l’home derrotat, víctima de la seua indefensió en el món. La seua producció va ser escassa i es va limitar a quatre llibres: Mi primer contacto con el millonario (1972), Tres historias de ciencia ficción (1974), Corazón frío (1974), i Historias de un hombre dormido (1986), que va rebre el Premi Tertúlia Arniches a l’any següent.

En 1991 l’Institut Gil-Albert va editar l’antologia Resum en la Col·lecció Narrativa que dirigia Carro, mentre que el fotògraf i nebot de Fortea, Carlos Canet, va realitzar el curt El criminal, d’onze minuts de durada i basat en el seu relat homònim. A més, la companyia Armónico Impar, dirigida per Antonio Lafuente i Giulia Varoto, ha adaptat varis dels seus contes al teatre, dins del projecte beneficiari de la Residència Estruch 2019 del Teatre Principal d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty + 19 =