Turisme destinarà 1,2 milions d'euros en 2022 per al projecte del CdT d'interior de la província d'Alacant situat a Alcoi

Turisme destina 40.000 euros en 2021 a l’associació Sant Jordi per a la promoció i impuls de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi

Turisme destinarà 1,2 milions d'euros en 2022 per al projecte del CdT d'interior de la província d'Alacant situat a Alcoi
18/10/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitatAlcoi on ha signat dos convenis de col·laboració amb l’ajuntament de la localitat i amb l’Associació de Sant Jordi.

En primer lloc, Francesc Colomer ha signat amb l’alcalde del municipi, Toni Francés, el conveni de col·laboració entre totes dues entitats per a la restauració i adequació de l’edifici que albergarà el futur CdT d’interior de la província d’Alacant.

D’aquesta manera, es dóna inici al procés de licitació perquè les obres puguen adjudicar-se per a 2022. Aquest conveni s’emmarca en el conveni marc de col·laboració signat en 2019 per a la restauració de l’edifici número 5 del carrer Agres i la seua adequació com CdT d’interior a la província d’Alacant.

Després de la signatura d’aquest acord, Colomer ha anunciat que “en el projecte de llei de pressupostos per a 2022 Turisme preveu una consignació d’1,2 milions d’euros per a cobrir el projecte del CdT d’interior d’Alcoi”.

El titular de Turisme ha destacat que “la inversió en capital humà i en projectes formatius de capacitació i de qualificació, són molt importants per a construir una indústria turística sostenible i moderna com pretenem”.

Així mateix, ha destacat que “serà un CdT + i d’interior, d’innovació, d’intel·ligència, d’investigació, que és tot allò que pivota al voltant del model turístic que busquem i que hem de construir entre tots” i en aquesta línia ha incidit en la importància que tenen en els CdT els consells assessors “que possibiliten que siga un projecte coral de tots els implicats”.

En aquest sentit, Colomer ha recordat que “un CdT és la casa del turisme, no sols de formació de cuina i sala, sinó que també en tots els subsectors lligats a la indústria turística”.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha agraït a Francesc Colomer “la seua aposta decidida pel turisme d’interior i per la ciutat d’Alcoi” per a situar el CdT d’interior.

Així mateix, ha explicat que “amb aquest conveni fem d’Alcoi el centre de referència per al desenvolupament turístic de l’interior de les comarques, tant del nord de la província d’Alacant, com del sud de la província de València en un projecte molt emblemàtic” i ha afegit que aquest centre “formarà part del parc tecnològic, que serà un motor per al desenvolupament d’empreses que puguen contribuir a la millora competitiva d’aquest sector”.

Promoció dels Moros i Cristians d’Alcoi

Francesc Colomer també ha signat el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’associació Sant Jordi per a la realització d’actuacions de màrqueting col·laboratiu per a la promoció de la festa de rellevant interés turístic de Moros i Cristians d’Alcoi.

Mitjançant l’acord de col·laboració, Turisme Comunitat Valenciana contribueix econòmicament en les actuacions de promoció i impuls de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi que s’efectuen per l’associació de Sant Jordi, amb la quantitat màxima de 40.000 euros.

Colomer ha ressaltat que “les festes són i seran el gran esdeveniment de la Comunitat Valenciana” pel que ha subratllat “el seu valor en termes d’hospitalitat i en termes de promoció turística”.

El secretari Autonòmic ha explicat que durant 2020 i 2021 “hem mantingut els convenis per a la promoció de la festa de Moros i Cristians d’Alcoi, malgrat la COVID-19, per a mantindre viva la flama i l’ànim col·lectiu de continuar promocionant les festes” i ha anunciat que en 2022 “mantindrem aquest conveni perquè la idea és cronificar-lo en el futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − one =