Barcala i Sánchez constaten que el turisme a Alacant aguanta millor de l'esperat

L’ocupació ha estat superior al 50% gràcies als visitants nacionals

Barcala i Sánchez constaten que el turisme a Alacant aguanta millor de l'esperat
02/09/2020 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, han visitat tres dels principals hotels del centre de la ciutat per a mostrar el seu suport i total compromís amb el sector hoteler en aquest estiu anòmal. Durant el recorregut, quin ha donat principi a l’Hotel Meliá, després han acudit al Gran Sol i finalment a l’hotel Amérigo, han estat acompanyats per la presidenta d’APHA, Victoria Puche.

Després de mantenir trobades amb els responsables d’aquestes tres instal·lacions hoteleres, tant l’alcalde com la vicealcaldessa han pogut constatar que malgrat tot, la campanya d’aquest estiu, no ha sigut tan dolenta com es preveia al principi. El turisme nacional ha sigut el responsable que els nivells d’ocupació hotelera a Alacant hagen estat aquest estiu per damunt del 50 per cent.

L’alcalde s’ha congratulat d’aquests resultats que, malgrat no poder titllar-se de satisfactoris sí que poden qualificar-se de positius, en obrir un període d’esperança per als mesos esdevenidors. L’alcalde ha expressat “el compromís de l’Ajuntament d’Alacant per continuar secundant amb tots els mitjans a l’abast municipal a aquest sector tan important per a l’economia de la nostra ciutat”.

Per la seua part la vicealcaldessa i regidor de Turisme, després de mostrar la seua satisfacció pel treball realitzat aquest estiu i pels percentatges d’ocupació, que han superat les previsions inicials, ha agraït el “tremend esforç al sector per mantenir a flotació un sector econòmic vital per a la nostra ciutat”. “La Covid no ha aconseguit paralitzar l’activitat turística de la ciutat d’Alacant. Estem superant una temporada històricament atípica i això ha sigut gràcies a l’esforç d’hostalers i comerciants, i a la implicació del turisme local i nacional”, ha precisat Mari Carmen Sánchez.

Segons les dades facilitades per la vicealcaldessa, “l’ocupació hotelera ha arribat al 50%, superant-se aquest percentatge a les platges entre el 70% i 80%. Quant als pisos turístics l’ocupació ha superat el 70% i en els blocs d’apartaments turístics ha arribat al 90%”. A més, Sánchez ha destacat “el compromís del sector turístic per la responsabilitat amb la implantació del distintiu Alacant Segura, que ha tingut un excel·lent acolliment i ha garantit la implantació dels mitjans necessaris per a la seguretat dels establiments”.

Tant l’alcalde com la vicealcaldessa han aprofitat la trobada per a alinear-se amb els empresaris hotelers i sol·licitar al govern central que els ERTO per força major han de prolongar-se fins que faça falta. El 80% de les empreses manté personal en ERTES, per la qual cosa la incertesa sobre el que succeirà a partir del 30 de setembre genera preocupació i és per això que tots dos han coincidit a demanar al govern de Sánchez que no deixe que el sector s’afone més.

Finalment, la representant d’APHA Victoria Puche, ha corroborat les manifestacions de l’alcalde i la vicealcaldessa sobre el bon comportament del sector turístic a Alacant aquest estiu donada les circumstàncies. Puche, després d’agrair el suport de l’Ajuntament d’Alacant, ha expressat que encara el sector es mou dins d’una gran incertesa pel que poguera passar en els pròxims mesos, en estar tot molt condicionat per l’evolució de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − two =