L'Ajuntament s'il·luminarà el dijous de blau per la campanya “Units per la dislèxia"

La Regidoria de Sanitat se suma a la iniciativa per a garantir la igualtat de condicions i oportunitats de les persones amb dislèxia i altres dificultats de l’aprenentatge

L'Ajuntament s'il·luminarà el dijous de blau per la campanya “Units per la dislèxia"
08/10/2019 -

La Regidoria de Sanitat, dirigida per Julia Llopis, se suma a Alacant a la campanya #Units Per la Dislèxia, impulsada a nivell nacional per la Federació Espanyola de Dislèxia i altres dificultats específiques del llenguatge (DEA). Per a fer visible aquest suport, el Palau Consistorial s’il·luminarà de color blau turquesa dijous que ve, 10 d’octubre.

Des d’aquest departament municipal es pretén fer visible aquest trastorn de l’aprenentatge amb l’objectiu que s’emprenguen les accions oportunes que garantisquen la igualtat de condicions i oportunitats de les persones amb dislèxia i altres dificultats específiques de l’aprenentatge.

La dislèxia és un trastorn de l’aprenentatge de la lectura, de caràcter persistent i específic, que es dóna en xiquets que no presenten cap deficiència física, psíquica ni sociocultural i l’origen de la qual sembla derivar d’una alteració del neuro – desenvolupament.

Els dislèxics solen tindre dificultats amb altres àrees relacionades amb el llenguatge, tals com ortografia, escriptura, conegudes com Disgrafía (dificultats en el traçat correcte de les lletres, grandària de les lletres, en la pressió de l’escriptura…) i/o Disortografia (dificultats per a l’ús correcte de les regles d’ortografia) i/o Discalcúlia (dificultats per a dominar el sentit numèric).
La dislèxia és un important factor d’abandó de l’escola i el més freqüent dins de les dificultats en lectura i aprenentatge, que pot afectar a prop del 10 per cent de la població.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 2 =