La contractació de la Diputació unifica els criteris per major qualitat i seguretat

Aquesta nova estratègia es plasmarà en una instrucció interna, segons paràmetres de la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic

La contractació de la Diputació unifica els criteris per major qualitat i seguretat
14/11/2019 -

La Diputació d’Alacant unificarà els criteris en la contractació de les seues obres i serveis per a dotar de major qualitat i seguretat d’execució les actuacions que es desenvolupen. Amb aquest objectiu parteix la proposta realitzada pel departament de Contractació de la institució provincial, que dirigeix el diputat Juan de Dios Navarro, seguint la reformulació de plantejaments que es concreten en la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic.

El diputat ha traslladat la implementació dels nous paràmetres a la vicepresidenta segona i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna, i als diputats de Carreteres, Alejandro Morant, i Infraestructures, Javier Gutiérrez. Aquesta proposta es plasmarà en una instrucció interna en la qual es reflectiran els nous criteris de contractació amb la finalitat d’unificar-los.

En aquest sentit, des de Contractació s’han estudiat diverses fórmules per a conjuminar els plecs de condicions en les obres i serveis que es concerten des dels esmentats departaments i àrees de la Diputació. Entre les principals línies de renovació destaca l’eliminació de les empreses que presenten ofertes temeràries a la baixa, pel consegüent risc que l’actuació no es desenvolupe en les condicions previstes o no arribe a concloure’s.

També es contempla vigilar que el projecte siga equànime i es realitze segons els criteris marcats prèviament. A més, es persegueix agilitar els tràmits i dotar d’un distintiu de qualitat totes les fases d’execució de l’actuació.

Així mateix, la proposta tècnica del departament de Contractació determina que, en certs casos, quan el percentatge de valoració subjectiu a l’hora d’adjudicar l’obra siga superior al 50 per cent, la institució provincial crearà una Comissió Tècnica encarregada d’avaluar les diferents ofertes i propostes.

Això suposaria que, quan en els contractes de serveis la mà d’obra siga el pes principal de la facturació, es prevalguen els elements de qualitat del projecte enfront dels econòmics, per a evitar baixes temeràries que afecten els treballadors.

És per això que en la unificació de les noves línies estipulades per la Diputació d’Alacant s’exigirà una valoració mínima perquè les empreses passen a la segona fase d’oferta econòmica, prioritzant en la primera ronda la qualitat del servei, el projecte de gestió i la planificació de l’obra.

Aquests paràmetres seran de caràcter general i dotaran de seguretat, qualitat i transparència la selecció i contractació de les empreses i el procés d’execució dels treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 4 =