Urbanisme impulsa millores en Tinent Aguado i Sergent del Río Llamas

El presupuesto para acometer las obras de mejora de accesibilidad y reavitalización urbana asciende 561.204,36 euros

Urbanisme impulsa millores en Tinent Aguado i Sergent del Río Llamas
05/11/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria d’Urbanisme que dirigeix Adrián Santos, ha aprovat en la Junta de Govern el procediment obert per a l’adjudicació el projecte d’obres de “Millora d’accessibilitat i revitalització urbana àmbit calles Tinent Aguado i Sergent del Río Llamas”, cofinançades per la Comissió Europea amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), Eix 12, “Desenvolupament Urbà”, del Programa Operatiu de Creixement Sostenible per a la programació 2014-2020, “Una manera de fer Europa”.

Adrián Santos ha explicat que “actualment les calles Tinent Aguado i Sergent del Río Llamas connecten l’avinguda d’Alcoi amb el carrer Ronda del Castell, constituint un eix natural de connexió per als vianants entre les altres dues actuacions. Així, l’objectiu “és aconseguir una àrea de coexistència compartida entre vianants i vehicles, ja que el disseny afavoreix el trànsit per als vianants i limita la velocitat dels vehicles a no més de vint quilòmetres per hora”.

El pressupost per a escometre les obres de millora d’accessibilitat i revitalització urbana ascendeix 561.204,36 euros i el termini d’execució s’estima en tres mesos per a reorganitzar l’espai públic dels carrers Tinent Aguado i Sergent del Río Llamas entre l’Avinguda d’Alcoi i el carrer Ronda del Castell, així com els trams dels carrers Maestro Caballero i Sergent del Río Llamas.

Paviments fotocatalítics i millores estructurals

Les obres comprenen la remodelació de la calçada i la vorera, que formaran un únic pla i tan sols es distingiran per la qualitat i el color del paviment, així com per l’encintat de la vorada de la zona de rodadura.

El projecte també contempla l’ampliació de l’ample de les zones destinades exclusivament al vianant, mantenint una banda d’aparcament en cordó i projectant sobreeixís a les cantonades per a la protecció de la banda d’aparcament i per a la ubicació d’arbratge, jardineres i mobiliari urbà. De manera que s’ha optat per mantenir un ample de la zona de circulació de vehicles de tres metres i una banda d’aparcament en cordó de dos.

Enllumenat eficient i nou arbratge i mobiliari urbà

En aqueix sentit, es proveiran les lluminàries amb llums led d’alt flux lluminós en color blanc neutre, que estaran equipades amb dispositius per a la telegestió, que per a optimitzar l’eficiència energètica, reduiran costos energètics, de manteniment i la contaminació lumínica.

També es preveu la plantació de jardineria i arbratge urbà, que actue com a element organitzador de la trama urbana i com a coberta dels viaris. Per al reg s’escometrà una obra civil d’obertura de rases, farciments i l’execució d’arquetes necessàries per a instal·lar la xarxa de reg per degoteig.

La col·locació de mobiliari urbà, bancs i papereres, així com de tots els elements de senyalització, tant horitzontal com vertical, d’acord amb els criteris de disseny i qualitats de l’Ajuntament completen el projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 3 =