Arcadi: 'Hem de continuar reflexionant sobre com ha de desenvolupar-se la Vega Baixa'

Per al conseller, s’inicia la fase per a identificar solucions que potencien el desenvolupament econòmic i social regeneratiu de la zona

Arcadi: 'Hem de continuar reflexionant sobre com ha de desenvolupar-se la Vega Baixa'
12/12/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha afirmat a Orihuela que una vegada recuperada la normalitat després de les inundacions a la Vega Baixa, “hem de continuar actuant i reflexionant sobre com ha de ser el model de creixement i desenvolupament de la comarca”.

El conseller ha participat en la ‘Mesa institucional per a la identificació de problemes i oportunitats en tres àrees: social, ambiental i econòmica’ dins de la Jornada Tècnica de Vega Renhace, el pla de regeneració de la Vega Baixa impulsat per la Generalitat, que ha inaugurat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

En la seua intervenció, el titular de Territori s’ha referit a l’ampli procés d’urbanització que ha existit a la Vega Baixa i ha afegit que es tracta d'”una comarca amb gran dinamisme, molt urbanitzada, amb una població gran i un territori fràgil per això cal fer un esforç addicional”.

Així mateix ha ressaltat que des de la Conselleria “tenim el pla de mobilitat i el pla d’acció territorial que són dues eines clau per a aquest territori”.

Per a Arcadi España, aquesta jornada té gran importància ja que s’inicia “el que hem denominat el període de reflexió de la post-emergència, després d’atendre les necessitats bàsiques de la fase d’emergència, per a identificar solucions que potencien el desenvolupament econòmic i social regeneratiu de la zona”.

Amb aquest objectiu, personal expert nacional i internacional han debatut solucions enfront d’inundacions a partir d’experiències similars, perquè, com ha indicat el conseller, “el primer que cal fer és saber què s’ha fet per a millorar les seues infraestructures i el seu urbanisme i per a adaptar-se a aquest canvi climàtic, que ja és una realitat evident, en altres zones on també han patit aquest tipus de desastres naturals”.

Així, Liz Williams Russell, de la Foundation for Louisiana, ha exposat les accions en l’Estat de Louisiana després de l’Huracà Katrina; Louise Yeung directora de Resiliència, Ciutat de Nova York, ha parlat de les Accions a Nova York després de l’huracà Sandy i Angel Villanueva, AQUATEC, ha presentat el Projecte Resccue a les ciutats de Lisboa, Brystol i Barcelona.

A més, el conseller ha ressaltat la necessitat de promoure el consens sobre el futur de la Vega Baixa a través del diàleg i impulsar la participació de tots els actors implicats com les administracions públiques i la societat civil, per a reconéixer i establir les necessitats de la comarca i les seues febleses mediambientals.

En aquest sentit, en la Mesa institucional per a la identificació de problemes i oportunitats en tres àrees: social, ambiental i econòmica, a més del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat han participat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; el president de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Mario Urrea; el vicepresident de la Diputació d’Alacant Adrián Ballester, el president de la CEV d’Alacant, Perfecte Palacios; el president de la Cambra de Comerç d’Orihuela, Mario Martínez, i el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Juan Riera.

Finalment, el conseller ha volgut destacar “l’esperança en els veïns i les empreses i els seus treballadors i també en els polítics. Tots tenim la voluntat de traure aquesta comarca avant, fomentant el seu creixement i desenvolupament sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fifteen − one =