Benidorm invertirà 2.100.000 euros en el Pla d'Accessibilitat de Els Tolls

Implicarà la renovació de les conduccions d’aigua potable, pluvials i la substitució per led de les lluminàries

Benidorm invertirà 2.100.000 euros en el Pla d'Accessibilitat de Els Tolls
06/05/2021 -

Els veïns de Els Tolls han pogut conéixer de primera mà hui les actuacions del Pla d’Accessibilitat que, emmarcada dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (Edusi), es desenvoluparan fins a final d’any. En la convocatòria, emmarcada dins de la campanya ‘A peu de carrer’, ha participat l’alcalde, Toni Pérez; també els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate; els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario i membres de l’Associació de Veïns Els Tolls, entre ells, el seu president, Juan Antonio Lizancos.

Toni Pérez ha informat els veïns de l’aprovació per part del Ministeri del pla i que la intervenció suposarà “una renovació integral” de tot el barri “des de l’avinguda d’Andalusia fins a la d’Anglaterra” en matèria d'”espai públic, accessibilitat, aigua potable, pluvials, clavegueram, enllumenat… És a dir, de tots els serveis”.

“Es tracta d’una obra –ha aclarit- valorada en uns 2.100.000 euros, a la qual caldrà incorporar les millores que incorpore l’empresa que guanye el concurs”. Una intervenció que, seguint la planificació del projecte, “ha d’executar-se abans del 31 de desembre, a excepció d’aqueixes millores que podrien allargar-se alguna cosa més”. Toni Pérez ha informat els veïns que el pla ja es troba en contractació i de què ja es disposa de les partides pressupostàries corresponents a l’Ajuntament i a la Unió Europea, promotora de l’Edusi.

L’actuació beneficiarà i “millorarà la mobilitat, l’eficiència energètica, l’equipament i els serveis públics”. A grans trets, als carrers comptaran amb “voreres més àmplies respectant l’arbratge” i s’incrementaran els rebaixes per als vianants. Així mateix es renovaran les xarxes d’aigües potables, residuals i pluvials el que farà que el barri canvie “al 100% en accessibilitat i al 100% en la seua escena urbana”.

Malgrat ser un districte relativament jove, les conduccions d’aigua “ja tenen entre vint i trenta anys”. La seua substitució suposarà “un estalvi important perquè no hi haurà fugides”. Respecte a les pluvials, en l’actualitat no existeix un sistema de recollida. El pla contempla “la instal·lació de col·lectors que recolliran aqueixos pluvials perquè no desemboquen en la corba del Number One”, zona ja alliberada amb les intervencions executades en Orts Llorca, carrer de la Mar o avinguda del Mediterrani, a la qual s’ha d’afegir la renovació pròxima de la Via Emilio Ortuño.

Un altre dels aspectes que seran totalment renovats en Els Tolls, serà l’enllumenat públic que també comportarà “un estalvi important”, ja que el barri encara compta amb lluminàries de vapor fluorescents que seran substituïdes per leds.Un barri en el qual el trànsit es calma

Per part seua, en nom dels veïns de Els Tolls, Juan Antonio Lizancos ha valorat molt positivament un projecte que ve a “reafirmar el que ja aquest barri és, un barri residencial en el qual el trànsit es calma i es dóna prioritat total i absoluta al vianant”, sobretot en la zona d’itineraris escolars. “Els xiquets -ha subratllat, “han d’arribar als seus centres amb total seguretat”.

El representant veïnal també ha precisat que l’existència en el barri d'”altres elements com la plaça de Bous o el futur Centre de Mediació que requereixen que el barri tinga trànsit calmat i grans voreres per les quals circular”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

six + two =