El Consell aprova un conveni amb ajuntaments de la Vega Baixa per a la cessió gratuïta d'habitatges destinats a persones afectades per la DANA

El Consell aprova un conveni amb ajuntaments de la Vega Baixa per a la cessió gratuïta d'habitatges destinats a persones afectades per la DANA
17/07/2020 -

El Consell ha aprovat el conveni tipus de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i els ajuntaments dels municipis de la comarca de la Vega Baixa afectats per la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que va assolar la Comunitat Vaenciana el setembre de 2019, per a la cessió gratuïta d’habitatges destinats a l’allotjament temporal de les persones o unitats de convivència afectades.

El 28 de novembre de 2019, la Vicepresidència Segona i el banc de Sabadell van subscriure un conveni de col·laboració per a dotar d’allotjament temporal a les persones els habitatges habituals de les quals van ser destruïdes o fortament danyades per la DANA.

Ara, amb el conveni aprovat, els ajuntaments podran sol·licitar a la Generalitat la cessió gratuïta dels immobles que va cedir l’entitat bancària en el seu corresponent municipi.

Els municipis beneficiats són: Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Benijófar, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas i Torrevieja.

Amb aquest acord, cada ajuntament es compromet a gestionar i fer un seguiment del procés de reallotjament temporal de les persones destinades als habitatges. En concret, gestionarà l’adjudicació de l’immoble i la formalització dels tràmits necessaris per a la subscripció dels contractes, així com el control del compliment d’obligacions per part dels residents.

Per a facilitar el seguiment i compliment del conveni, es constituirà una comissió mixta integrada pel director general d’Emergència Residencial, Funció Social i Observatori de l’Hàbitat i l’alcalde o alcaldessa de l’ajuntament corresponent o per persones en els qui deleguen, i un representant més per cadascuna de les parts.

Els convenis entraran en vigor en el moment de la seua signatura i la seua vigència serà de dos anys, sense perjudici de les pròrrogues que puguen acordar-se entre les parts.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 1 =