El Consorci Provincial de Bombers reforça el seu servei estival amb un segon helicòpter

L’aeronau ja està operativa i romandrà al Parc de Sant Vicent del Raspeig fins a setembre, al costat de la qual opera durant tot l’any

El Consorci Provincial de Bombers reforça el seu servei estival amb un segon helicòpter
08/06/2021 -

El Consorci Provincial de Bombers comptarà aquest estiu amb dos helicòpters per a la prestació dels serveis d’emergència. Com ja va fer en 2020, l’organisme de la Diputació d’Alacant incorpora una segona aeronau amb capacitat per a sis passatgers i un pilot que, al costat de la qual opera durant tot l’any, romandrà al Parc Central de Sant Vicent del Raspeig entre els mesos de juny i setembre.

El diputat responsable de l’àrea, Javier Sendra, ha explicat que el nou mig aeri, que ja ha entrat en servei, “s’utilitza principalment en la detecció, coordinació, direcció i extinció d’incendis forestals, així com en l’atenció de grans emergències”. “La incorporació d’aquest helicòpter permetrà reduir els temps d’intervenció i obtindre una visió més precisa del lloc dels fets i del comportament, magnitud i avanç del foc. Gràcies a aquestes tasques de reconeixement i de la informació obtinguda es podran dissenyar de forma més precisa i eficaç els plans d’extinció”, ha indicat.

El control de cremes agrícoles i la vigilància de zones de risc, sociorecreatives o d’especial valor ecològic són unes altres de les tasques que assumirà aquesta aeronau. El dispositiu especial que el Consorci Provincial de Bombers ha dissenyat per a la temporada estival inclou, a més, l’activació de les reguardes de Santa Pola -Baix Vinalopó- i Pilar de la Horadada -Vega Baixa- del 15 de juliol al 15 de setembre. En cada localitat, el servei estarà format per un cap, tres bombers i un vehicle durant 12 hores diàries, entre les 10.00 hores i les 22.00 hores, i atendrà les intervencions que es produïsquen en els citats municipis i en el seu entorn més pròxim.

“Les labors que assumeixen les reguardes són les mateixes que realitzen els parcs. Quan es rep una emergència, s’activa tant la reguarda com la unitat del parc de bombers de referència de la zona” ha assenyalat Sendra, qui ha afegit que “l’excepció és que com la reguarda arriba abans, és qui avalua i avisa per si calguera desmobilitzar l’eixida en cas que no fóra necessària”.

Finalment, el responsable provincial ha manifestat que tots dos serveis “són necessaris durant l’estiu, ja que és en aquesta època de l’any quan es produeix un augment exponencial de la població i, per tant, un notable increment en la densitat de trànsit, dos factors que suposen, en la pràctica, un augment de la isòcrona o temps d’arribada a intervenció”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × two =