La Diputació inaugura les obres de renovació i millora de l'enllumenat públic al Campello amb una inversió de mig milió d'euros

La institució provincial compromet més de 10,1 milions d’euros a la comarca de L’Alacantí dins dels plans de finançament PLANIFICA i +A prop

La Diputació inaugura les obres de renovació i millora de l'enllumenat públic al Campello amb una inversió de mig milió d'euros
20/07/2021 -

El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha visitat aquest matí el municipi del Campello, acompanyat pel seu alcalde, Juan José Berenguer, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Infraestructures, Julio Oca, per a inaugurar la nova xarxa d’enllumenat públic instal·lada en diverses zones de la població subvencionades per la Diputació d’Alacant.

Les obres tenen com a objectiu la renovació i millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, “una aposta de l’Ajuntament i una nova prova del treball que es fa des de la Diputació d’Alacant per l’estalvi en el consum, la sostenibilitat i la racionalització dels recursos naturals”, ha assenyalat Gutiérrez, qui ha detallat a més que “amb aquesta inversió de quasi mig milió d’euros tira avant una intervenció molt important per als ciutadans”.

En total, l’actuació, que comprén quatre zones del municipi, ha suposat una inversió de 493.135 euros, dels quals la Diputació d’Alacant aporta el 65% – 320.538 euros- i l’Ajuntament el 35% restant – 172.597 euros.

Les obres han consistit en la substitució de l’enllumenat per un altre més eficient de tecnologia LED i la renovació de la instal·lació elèctrica en diverses zones del municipi, així com la instal·lació completa d’enllumenat en vies que fins al moment estaven desproveïdes. La intervenció s’ha desenvolupat en les avingudes de Jaume I, en la zona del Racó de la Zofra, Sant Bartolomé i Ausías March, la Coveta i Cala Piteras i els carrers Gran Canària i Palamós.

Durant l’acte de recepció de les obres celebrat aquest migdia a l’Ajuntament, l’alcalde ha confirmat el compromís del municipi amb els projectes que suposen un estalvi energètic. “És una obra molt necessària que s’ha dilatat en el temps i hem de donar les gràcies al diputat Javier Gutiérrez perquè va ser capaç de desbloquejar la situació i arribar a bon fi”, ha explicat Berenguer.

Per part seua, l’edil d’Infraestructures del Campello ha destacat que “és una aposta més del municipi per dur a terme polítiques transversals que concilien la sostenibilitat i la millora de les infraestructures de les quals diàriament fan ús els ciutadans”.

Finalment, Gutiérrez ha destacat que la institució provincial ha compromés més de 10,1 milions d’euros a la comarca de L’Alacantí dins dels plans de finançament PLANIFICA i +A prop.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 8 =