La Diputació rep per segon any el Segell Infoparticipa que premia la seua gestió en transparència

La institució provincial rep una puntuació del 92%, tres punts per damunt de l’any passat, en el nivell de compliment de la normativa

La Diputació rep per segon any el Segell Infoparticipa que premia la seua gestió en transparència
21/10/2021 -

La Diputació d’Alacant ha obtingut per segon any consecutiu el Segell Infoparticipa que reconeix a les administracions i entitats que han desenvolupat una bona gestió en transparència. El guardó ha sigut entregat aquest migdia en el Paranimf de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València.

El Segell Infoparticipa ha donat una puntuació del 92% a la institució provincial. Aquest percentatge, que supera en tres punts el reeixit l’any passat, mesura el nivell de compliment dels majors indicadors en publicitat activa establits en la legislació nacional i autonòmica. L’avaluació ha sigut duta a terme per una comissió formada per representants de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Observatori de Transparència, Governança i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU, les dues entitats que promouen aquest reconeixement.

La vicepresidenta primera i diputada de Transparència, Julia Parra, ha explicat que “aquest guardó és un estímul i un gran reconeixement amb el qual, per segona vegada, es premia l’esforç continuat que s’està realitzant des de la Diputació per a acostar l’administració al ciutadà”. Ha recollit el distintiu el cap de Servei de Transparència de la institució provincial, Antoni Canet.

La diputada ha assegurat que des de l’àrea de Transparència “no sols s’està complint amb les obligacions de publicitat activa que estableix la legislació, ja que també s’ha implementat utilitats tecnològiques que, sens dubte, estan ajudant a aconseguir aquests propòsits”. En aquest sentit, Parra ha detallat que en els últims dos anys “s’han desenvolupat eines avançades i potents motors de cerca totalment accessibles per a qualsevol particular o organització, molt fàcils d’usar i intuïtius, implementant a més una aplicació descarregable perquè la informació es puga veure des de qualsevol dispositiu”.

El Segell Infoparticipa, gestionat pel Grup d’Investigació en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (grup ComSET), avalua el compliment de les webs corporatives en matèria de transparència amb l’objectiu de mostrar el grau d’implementació de la Llei de Transparència i la qualitat comunicativa i motivar la millora dels continguts. Per a això, es realitza un seguiment de les informacions publicades en les pàgines web de diferents administracions d’àmbit local, comarcal o provincial.

La vicepresidenta primera ha agraït “aquest reconeixement que, sens dubte, ens situa entre les institucions de referència en l’àmbit de la Transparència, Bon Govern i Comunicació Pública”. Ha felicitat la resta de les administracions i organismes que també han rebut el Segell Infoparticipa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × three =