La Diputació d'Alacant inverteix 416.500 euros en la construcció d'un depòsit regulador d'aigua a l'Alguenya

La Diputació d'Alacant inverteix 416.500 euros en la construcció d'un depòsit regulador d'aigua a l'Alguenya
05/03/2019 -

La Diputació d’Alacant iniciarà en breu les obres de construcció d’un depòsit regulador d’aigua a l’Alguenya amb la finalitat d’assegurar el proveïment en aquest municipi. L’actuació serà sufragada íntegrament per la institució provincial amb una inversió de 416.500 euros.

El diputat de Cicle Hídric, Francisco Sáez, s’ha desplaçat aquest matí fins a l’Ajuntament per a signar amb la seua alcaldessa, Mª Carmen Jover, l’acta de replanteig d’aquesta important obra que estarà finalitzada, aproximadament, en un termini de sis meses.

El responsable provincial ha destacat que aquest nou depòsit “busca garantir les necessitats futures de proveïment de la localitat i augmentar la capacitat d’emmagatzematge per a dos dies de reserva”.En aquest sentit, ha explicat que l’Alguenya compta en l’actualitat amb dos depòsits per al subministrament d’aigua; ‘La Solana’, de 75 m3 de capacitat que es proveeix des del municipi del Pinós, i ‘La l’Alguenya’, de 600 m3.

El volum del nou depòsit circular de formigó armat de doble got serà de 1.444 m3 i estarà pròxim al de ‘La Solana’. El mateix disposarà d’una caseta de claus i cloració, així com les corresponents conduccions d’alimentació, eixida, desguàs i sobreeixidor. A més, per a accedir al depòsit s’executarà un vial pavimentat amb aglomerat asfàltic.

Equip de filtrat Novelda

Por una altra part, Sáez també ha signat aquest matí amb el president de la Comunitat d’Aigües de Novelda, Luis Manuel Alted, l’acta de replanteig de les obres d’instal·lació d’un equip de filtrat automàtic per al sector Campet-Marcos d’aquesta comunitat.

El projecte compta amb un pressupost de 42.000 euros i amb el mateix es pretén reduir la presència de soluts en suspensió que estan comprometent l’adequat funcionament dels sistemes de reg de la conducció general de la comunitat que condueix l’aigua des de l’embassament Luis Alted fins als comuners.Aquests soluts tenen el seu origen en la precipitació de carbonats càlcics, arrossegaments de materials que s’originen en els sondejos, així com per la intrusió de materials per trencaments de canonades que ocasionen rebliments i obstruccions en els equips de regadius.la nova estació de filtrat permetrà la separació de partícules en l’aigua conduïda per la xarxa general. El cabal de disseny és de 210 litres per segon per al proveïment del sector Campet-Marcos.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + twenty =