Més de 1.000 joves treballen per a garantir la seguretat de les platges de la Comunitat en el marc del programa Estiu Destral

Les contractacions, amb categoria d’auxiliar, corresponen als consistoris i són de tres mesos

Més de 1.000 joves treballen per a garantir la seguretat de les platges de la Comunitat en el marc del programa Estiu Destral
23/07/2021 -

Ja està en marxa el programa Estiu Destral, a través del qual 1.000 joves en situació de desocupació han aconseguit treball com a auxiliars per a fer tasques que contribuïsquen a mantindre les mesures de seguretat necessàries per a reforçar la prevenció i evitar la transmissió de la COVID-19 a les platges de la Comunitat Valenciana durant aquest estiu.

Les subvencions de Estiu Destral, d’un import pròxim als 4,5 milions d’euros, compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons REACT-UE en resposta a la pandèmia COVID-19.

Aquest programa es duu a terme en coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Turisme Comunitat Valenciana i la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Mitjançant la campanya Estiu Destral els ajuntaments amb platja, tant litoral com d’interior, han contractat 1.000 persones menors de 30 anys desocupades que ja estan informant i vetlant per les mesures de prevenció de la COVID-19 a les platges de la Comunitat.

Així mateix, com a novetat enguany també col·laboren en les labors d’informació turística, ajuden en la prevenció d’ofegaments i estan en contacte amb la Policia Local així com amb els llocs de coordinació dels serveis d’emergències per a notificar les incidències.

Les persones contractades com a auxiliars de platges informen sobre les mesures de seguretat que garantisquen un estiu segur en el nostre litoral. A més, per a moltes de les persones seleccionades és la seua primera ocupació, per la qual cosa aquest programa és important per a tindre una primera experiència laboral. Així mateix, desenvolupen qualitats que els beneficia per a millorar l’ocupabilitat, com el contacte directe amb les persones o la resolució de conflictes.

Les contractacions tenen una duració d’almenys 3 mesos i s’han realitzat entre persones que figuraven inscrites en Labora com a demandants d’ocupació, majors de 18 i menors de 30 anys, amb graduat en Educació Secundària Obligatòria, i permís de conduir de tipus B. A més, tenien prioritat aquelles persones amb un nivell mínim de B1 d’anglés, francés, alemany o italià i major permanència en desocupació.

D’aquesta manera, des de la Generalitat es continuen impulsant mesures per a continuar oferint noves oportunitats d’ocupació a persones menors de trenta anys, que és un dels col·lectius majorment afectat en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària. La taxa d’atur de menors de 25 anys en la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de 2021 ha sigut de 41,28.

Per a optar a tots els programes de foment d’ús del Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana, és imprescindible estar inscrit/a en Labora com a demandant d’ocupació. Més informació sobre com inscriure’s a consultar ací.

Dels 71 municipis de la Comunitat Valenciana que tenen platja litoral o continental, 32 estan a València, 19 a Castelló i 20 a Alacant. Cada consistori disposa d’un número mínim de 2 auxiliars i la resta del personal del qual disposen s’ha assignat en funció de criteris com els quilòmetres de costa, el pes poblacional, les places hoteleres, el número de llavapeus o els trams de passarel·les.

D’aquesta manera, la ciutat de València compta amb un total de 68 auxiliars, mentre que Alacant amb 42 i Castelló de la Plana amb 17. Altres localitats costaneres que tenen un nombre important d’auxiliars són Benidorm amb 58, Dénia amb 42, Cullera amb 38, Peníscola amb 37, Oropesa amb 34, Gandia i Oliva amb 33 auxiliars.

Aquesta actuació es posa en marxa després dels bons resultats de les mesures posades en marxa l’any passat, així com pel bon acolliment per part dels ajuntaments i de les persones usuàries.

D’altra banda, en oferir aquests contractes als menors de 30 anys es persegueix l’objectiu de reduir l’alta taxa de desocupació del col·lectiu juvenil, que si ja era especialment elevada en els últims anys s’ha vist agreujada encara en major mesura a causa de la pandèmia COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − six =