Mazón defensa a Albatera el transvasament en el tall de la primera bacora amb la qual arranca la campanya de 2021

El president de la Diputació d’Alacant participa en el tall simbòlic de la primera bacora d’Albatera amb la qual arranca la recol·lecció

Mazón defensa a Albatera el transvasament en el tall de la primera bacora amb la qual arranca la campanya de 2021
01/06/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquest matí en el tall simbòlic de la primera Bacora d’Albatera, un acte amb el qual arranca la campanya de recollida d’aquest fruit del qual s’espera recol·lectar unes mil cinc-centes tones, una xifra superior a la de l’any anterior. En aquest enclavament, una de les finques locals productores d’aquest fruit, el president ha tornat a reclamar aigua del transvasament Tajo-Segura per a garantir la supervivència del sector hortofructícola de la província, especialment de la Vega Baixa, que proveeix a bona part d’Europa.

Mazón, acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Ana Serna, pel president de l’Associació de Productors Bacora d’Albatera, Juan de Dios Santos, el diputat de Desenvolupament Econòmic i president de Convega, Sebastián Cañadas, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llaner, així com la padrina de l’acte, la professora, cuinera i assessora gastronòmica, Blanca Mayandía, entre altres autoritats, ha reivindicat la necessitat de disposar d’aigua per a continuar parlant “d’exportació, de creixement, d’ocupació i de futur per a aquesta terra”.

“Quan parlem d’ecologia, de sostenibilitat i de medi ambient estem parlant dels productes que dóna la nostra terra, productes pròxims que per a arribar al consumidor final provoquen moltes menys emissions. Per això és important que no depenguem d’un dia com hui en el qual plou, sinó que tinguem l’aigua que necessitem tot l’any, per a mantindre aqueixa ecologia, aqueixa sostenibilitat i el manteniment de milers de famílies amb un producte tan nostre i tan tradicional com és la bacora”, ha concretat el president.

A més, Mazón, qui ha recomanat el consum de la bacora, ha indicat que aquest fruit “no solament és senyal d’identitat, sinó un reflex del molt i bo que es fa des de la Vega Baixa, a la província d’Alacant i en la Comunitat Valenciana”, al mateix temps que ha destacat les seues múltiples qualitats nutricionals.

“No em cansaré de trencar una llança a favor del manteniment i manteniment del transvasament, com es mereix aquesta terra, perquè a Espanya i en tot el territori nacional pot i deu garantir-se l’aigua, independentment de la climatologia, i això s’aconsegueix sent solidaris i fent-ho amb la reivindicació, la contundència i la justícia que mereix”, ha sentenciat el dirigent alacantí.

El municipi d’Albatera és el principal productor de bacora d’Espanya, amb una producció anual de ronda els 1.200.000 quilos, encara que enguany l’estimació del sector és superior i amb millors previsions. Bona part de la recol·lecció es dirigirà al mercat nacional i europeu, encara que països com el Canadà també són consumidors de la bacora d’Albatera.

Per part seua, l’alcaldessa, vicepresidenta segona de la Diputació i diputada de Cicle Hídric ha destacat el treball que realitza l’Associació de Productors per a fer d’aquesta fruita tan característica de la zona un producte tradicional, de qualitat i proximitat, reconegut internacionalment, al mateix temps que ha ressaltat “el binomi tan fantàstic i inseparable que conformen la bacora i Albatera”.

Finalment, Juan de Dios Santos ha destacat la recol·lecció tradicional de la bacora, que crega a la comarca “molts llocs de treball directes i indirectes i la varietat dels quals colar ofereix un valor afegit al producte l’acceptació del qual en el mercat europeu és bona”.

Finalment, la padrina de l’acte ha volgut llançar un missatge per a educar a la població “a comprar productes locals de temporada, més bons i més barats”.

La institució provincial ha col·laborat econòmicament amb aquesta associació des de la seua constitució l’any 2012, amb la finalitat de desenvolupar diferents iniciatives encaminades a promocionar la marca Bacora d’Albatera, a més de comptar amb la seua participació en la Fira Internacional Hortofructícola Fruit Attraction a la qual anualment assisteix la Diputació.

Aquest fruit de cultiu tradicional i pròxim compta amb una marca registrada i un reconeixement gastronòmic per les seues múltiples qualitats. És a Albatera on es troba la major extensió de camps de figueres de tota la província, amb especial esment a la varietat Colaar.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × four =