Pascual destaca que la Generalitat i l'Autoritat Portuària d'Alacant treballen per a "convertir el Port en un referent tecnològic del Mediterrani"

Totes dues institucions treballen en projectes relacionats amb la mobilitat autònoma, gestió de dades, IA i estudien la creació d’un laboratori 5G

Pascual destaca que la Generalitat i l'Autoritat Portuària d'Alacant treballen per a "convertir el Port en un referent tecnològic del Mediterrani"
15/06/2021 -

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat l’aliança entre l’Autoritat Portuària d’Alacant i la Generalitat en l'”objectiu comú de transformar el port perquè siga un port tecnològic i referent d’innovació”, al mateix temps que ha afirmat que es tracta d'”un enclavament idoni, amb unes característiques privilegiades per a convertir-se en focus d’atracció i generació d’iniciatives tecnològiques”.

Carolina Pascual i el president de l’Autoritat Portuària d’Alacant, Juan Antonio Gisbert, han signat un acord de col·laboració amb la finalitat de coordinar polítiques d’innovació i suport a l’ecosistema emprenedor de base tecnològica a la província d’Alacant.

Després de la signatura, la consellera ha considerat que “si volem ser competitius alhora que sostenibles, hem de dinamitzar la comunitat logístic-portuària i per a això és fonamental secundar i fomentar el desenvolupament tecnològic i col·laborar amb l’Autoritat Portuària d’Alacant, que porta fent un treball ingent perquè puga ser una realitat”.

En aquest sentit, ha assegurat que “la signatura d’aquest protocol general de col·laboració entre totes dues institucions és un pas sense marxa arrere i una aposta decidida per la innovació en el nostre territori”. “Estem alineats en projectes que convertiran el Port d’Alacant en referent d’innovació”, ha assenyalat.

Pascual ha indicat que la Conselleria “vol incidir en la transformació tecnològica de la Comunitat i ser motor dinàmic del nou model productiu, que es base en la promoció del sector tecnològic valencià, l’impuls de la digitalització de l’economia i de la societat valenciana, i el foment de la transformació digital i la Intel·ligència Artificial”.

Referent a això, ha recordat que totes dues institucions “portem temps treballant en projectes de mobilitat autònoma i gestió de dades i intel·ligència artificial en àmbits com les infraestructures de mobilitat per a vehicles connectats”.

Així mateix, la consellera ha afegit que “una altra iniciativa serà la implementació en les instal·lacions portuàries d’un laboratori de tecnologia 5G i de digitalització d’empreses amb IoT i indústria 4.0”.

Conveni

L’acord estableix com a línies de col·laboració, la coordinació d’accions orientades a enfortir els sectors productius i tecnològics de la Comunitat que contribuïsquen a consolidar el teixit empresarial, el posicionament del territori valencià com a zona d’activitat tecnològica i per a l’emprenedoria innovadora, l’impuls de la innovació pública com a motor de desenvolupament tecnològic, i la generació de sinergies entre els agents per al naixement de noves iniciatives.

La vigència d’aquest protocol serà de dos anys, amb possibilitat de renovació per dos anys més i per al seu desenvolupament se subscriuran convenis singulars de col·laboració, en els quals s’especificaran les obligacions i compromisos adquirits en funció de les peculiaritats de cada projecte o programa.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Conselleria d’Innovació i el Port d’Alacant estableixen una estratègia de col·laboració conjunta, encaminada a contribuir al desenvolupament econòmic i social de l’àrea d’influència del port, mitjançant la prestació de serveis eficients, sostenibles i capdavanters en innovació tecnològica eficient i segura, i construint un espai portuari estratègic, actual, atractiu i pròxim a la societat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =