Diputació inverteix 1,2 milions d'euros a Torrevieja per a renovar l'enllumenat públic

El president de la Diputació d’Alacant inaugura en el municipi el Congrés Internacional de Turisme Esportiu ‘Summit Costa Blanca’

Diputació inverteix 1,2 milions d'euros a Torrevieja per a renovar l'enllumenat públic
19/12/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat aquesta vesprada l’Ajuntament de Torrevieja, on s’ha reunit amb el seu alcalde, Eduardo Dolón, i amb l’equip de govern municipal per a concretar les demandes i necessitats de la localitat, així com les inversions actuals de la institució provincial.

Després de la trobada, Mazón ha destacat les potencialitats que té la ciutat de Torrevieja en l’àmbit turístic, esportiu i de la indústria pesquera i salinera, elements que “la converteixen en un focus d’atracció de visitants cada any, amb una riquesa natural única i inigualable”.

Així mateix, el president ha detallat “la important inversió que ha dut a terme la Diputació d’Alacant en aquesta última anualitat per a renovar l’enllumenat públic d’algunes zones de la localitat, amb una aportació que supera els 1,2 milions d’euros”.

L’actuació ha consistit en la renovació de l’enllumenat delPla Parcial Casa Gran, així com de la Mata, el parc del Molino de l’Aigua i part del nucli urbà.

D’altra banda, tant Mazón com Dolón han posat sobre la taula la possibilitat de dur a terme un estudi de viabilitat per a impulsar una infraestructura conjunta entre la Diputació i l’Ajuntament que permeta posicionar la història de la indústria salinera com a pol d’atracció turístic, cultural i econòmic del sud de la província.

Aquest projecte s’iniciaria amb la rehabilitació i condicionament del conjunt històric de les eres de la sal –espai on se celebra cada any el Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia-, que es troba en bon estat de conservació i que es convertiria en la seu del futur Museu de la Mar i de la Sal. Aquest centre albergaria el patrimoni sobre l’origen de la ciutat i la seua vinculació amb la indústria de la sal i inclouria la implicació del MARQ i dels seus fons relacionats amb aquest camp, alguns dels quals van formar part en 2016 de la mostra que va exhibir el centre alacantí amb el títol ‘El Regne de la Sal’.

El president ha apuntat que el Museu de la Mar i de la Sal “significa l’ànima de Torrevieja i d’una ciutat que té a veure amb una capacitat turística de qualitat i de projectes ben cuidats”.

Per part seua, l’alcalde ha indicat que “es tracta d’un projecte de legislatura en el qual participaran l’àrea de la vicepresidenta primera, així com el departament d’Arquitectura de la Diputació i el Museu Arqueològic Provincial amb alguns dels seus fons. Aquest procés s’estructurarà mitjançant un conveni i amb una comissió de treball conjunta perquè el museu compte amb una relació de context expositiva perfectament identificada”.

Congrés Turisme Esportiu

El president de la Diputació d’Alacant ha inaugurat a la ciutat, prèviament a la seua visita a l’Ajuntament de Torrevieja, el Congrés Internacional de Turisme Esportiu ‘Summit Costa Blanca 2019’ que durant dues jornades comptarà amb la presència de responsables federatius de disciplines com l’handbol, el rugbi, l’atletisme, o la vela.

En la seua intervenció, a la qual han precedit la de l’alcalde del municipi, Eduardo Dolón, i la del president de l’Associació per a la Promoció del Turisme Esportiu a Alacant, Francisco Fresno, Mazón ha anunciat que Torrevieja es convertirà en una de les seus del Campionat Mundial d’Handbol Femení que acollirà Espanya per primera vegada en la seua història al desembre de 2021. El Palau dels Esports de la ciutat, amb capacitat per a prop de 5.000 espectadors, acollirà un dels duels d’aquest certamen que disputaran més d’una trentena de països.

El ‘Summit Costa Blanca’ es dirigeix, fonamentalment, a professionals del sector esportiu i turístic, entitats públiques, representants del teixit empresarial, estudiants d’universitats i centres de formació, així com públic en general. La finalitat és establir sinergies per a impulsar, dinamitzar i consolidar l’organització d’esdeveniments esportius que congreguen a nombrosos afeccionats, esportistes i turistes.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =