L'Hospital del Vinalopó celebra un workshop sobre aorta integral per a revisar coneixements

L'Hospital del Vinalopó celebra un workshop sobre aorta integral per a revisar coneixements
11/03/2019 -

El servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital Universitari del Vinalopó, a Elx (Alacant), ha obert les seues portes a altres professionals quirúrgics per a establir un nou canal d’interrelació amb un primer Workshop d’aorta integral. Un fòrum on revisar el coneixement actual, intercanviar experiències i participar en la resolució de casos quirúrgics reals d’aorta complexa oberta, ha destacat el centre sanitari.

Per primera vegada, l’Hospital del Vinalopó lidera un Workshop sobre Aorta i per a això ha convidat a quatre cirurgians d’altres hospitals. “El format del Workshop amb poques persones permet una relació més directa entre professionals”, ha explicat Iván Martín, director del curs.

Al llarg de la jornada, els cirurgians van realitzar una revisió teòrica d’aspectes pràctics relacionats amb la cirurgia oberta de l’aorta pararrenal on van poder debatre sobre les opcions d’abordatge quirúrgic i les opcions terapèutiques així com l’estratègia a seguir en cirurgia oberta. Aquest curs permet interactuar a cirurgians de diferents centres i participar de forma conjunta en cirurgies poc convencionals i complexes en els quiròfans de l’Hospital del Vinalopó.

REFERENT EN COR

Cirurgia Cardiovascular és una de les especialitats amb les quals compta el centre, dins de la seua cartera de serveis d’alta complexitat. Un servei sense demores que ofereix resposta a tota la patologia cardíaca quirúrgica, exceptuant el trasplantament, en pacients adults.

Els cirurgians tenen a la seua disposició a un equip de professionals amb preparació i experiència que han aconseguit situar al servei en el panorama nacional amb excel·lents resultats assistencials. Anualment, realitzen més de 450 cirurgies cardíaques, reduint considerablement la llista d’espera d’altres centres i amb el nivell de satisfacció del pacient més elevat de la Comunitat Valenciana.

Els cirurgians cardiovasculars són els encarregats d’aportar informació al pacient i també al cardiòleg per a la presa d’una decisió tan important com és la d’operar-se del cor. Per aquest motiu l’equip quirúrgic estiga en constant comunicació amb els cardiòlegs d’altres hospitals per a participar en sessions clíniques, fins i tot de forma presencial, i revisar casos de pacients amb possible indicació quirúrgica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − 5 =