L'alacantí Pablo Bellot rep el primer premi del Concurs Trobades d'Art Contemporani 2021

Els projectes seleccionats del EAC organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert es podran visionar en l’exposició que s’inaugura aquesta vesprada en el MUA

L'alacantí Pablo Bellot rep el primer premi del Concurs Trobades d'Art Contemporani 2021
11/06/2021 -

El Jurat del XXI Concurs “Trobades d’Art Contemporani” organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha fallat aquest migdia els premis del certamen. Entre les vint-i-quatre propostes seleccionades, ha resultat guanyador d’aquesta edició l’artista alacantí Pablo Bellot, que rebrà el primer premi dotat amb 6.000 euros pel projecte presentat sota el títol “Materialitzar crits. Acte de comunicació número 35”.

Els altres dos premis, de 3.000 euros cadascun, han recaigut en Gema i Mónica del Rei Jordá (Equip Art al Quadrat), per l’obra titulada “Jo sóc. Homenatge a les dones rapades del franquisme”, i en Pablo López Jiménez (Pablo Sandoval), pel seu projecte “Sistema dels elements”. A més, el jurat ha valorat com a finalistes les obres de María Carbonell, Miquel García i Luisa Pastor.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha felicitat a tots els premiats i participants en l’exposició i ha convidat a la ciutadania “a visitar aquesta mostra que posa en relleu el gran talent dels joves artistes”

La selecció s’ha dut a terme aquest matí en la mostra col·lectiva situada en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), que serà inaugurada aquesta vesprada i es podrà visitar fins al 26 de juliol. Han participat com a experts en el jurat la directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Pilar Tébar Martínez; la crítica d’art i professora de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Múrcia, Isabel Tejeda; l’artista i professora de la Facultat de Belles arts de la UMH, Susana Guerrero; l’artista i fundador de l’Associació cultural “Un Argine all’Art” (Mantova), Massimo Pisani; l’el artista i comissari Juan F. Navarro; i la tècnica del MUA, Remedios Navarro Mondéjar.

L’exposició col·lectiva compta amb la participació de 25 artistes espanyols i dos de l’Argentina i Portugal. Reuneix dotze propostes de pintura, collage i dibuix, huit d’escultura, una de fotografia, cinc instal·lacions, dos treballs en format multimèdia i tres vídeos.

Els artistes que exposen els seus projectes en el XXI Concurs “Trobades d’Art Contemporani” són Tete Alejandre, Aurelio Ayela, Pablo Bellot, María Carbonell, Mª Teresa Centol, Patricia Collado, Marco Moreira, José Luis Cremades, Gema i Mònica Del Rei Jordà (equip Art al Quadrat); Clar Boix i Diego Díaz (equip Data Biopic),Miguel García Membrado, Amparo Gomar, Diana Lozano i Álvaro Jaén (equip DIMASLA), Raquel Lara, Pablo López, Valeria Maculan, Arturo Méndez, Xavier Montsalvatje, Luisa Pastor, Joaquín Peña-Toro, Miquel Ponce, Borja Santomé, María Tinaut i Josep Tornero.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =