Cultura celebra el Dia les Biblioteques: "Amb la igualtat de gènere"

La Regidoria de Cultura ha organitzat una sèrie d’activitats en diferents biblioteques municipals de la ciutat

Cultura celebra el Dia les Biblioteques: "Amb la igualtat de gènere"
21/10/2019 -

La Regidoria de Cultura, s’uneix a la celebració que des de 1997, cada 24 d’octubre, celebra en l’àmbit nacional, el Dia de les Biblioteques. La proposta sorgeix de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, amb suport del Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada en 1992 durant el conflicte balcànic. Per a rememorar aqueixa data, la Xarxa Municipal de Biblioteques, organitza una sèrie d’activitats, que s’engloben dins del lema proposat per l’organització enguany “Amb la igualtat de gènere”.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha volgut “convidar a tots els ciutadans a participar en la gran celebració de les Biblioteques, i contribuir amb la seua presència a la dinamització d’aquestes, a través de les nombroses activitats proposades pels responsables d’aquestes”. “Es tracta d’una programació realitzada amb molta il·lusió i esforç, tenint en compte els escassos mitjans humans i econòmics dels quals disposem”.

Programació

Biblioteca Juan XXIII

Amb el lema “Tod@s a la biblio”, s’aprofitarà l’espai que hi ha fora d’aquesta biblioteca, traient una taula a l’exterior amb llibres de donacions. Es comptarà amb la col·laboració del centre juvenil i amb qualsevol que es vulga unir per a donar visibilitat a la biblioteca en el veïnat.

A la biblioteca es realitzarà un taller de mini llibres, i en l’exterior s’efectuaran lectures individualitzades, per a finalitzar amb una lectura compartida.

Biblioteca Villafranqueza

Se celebrarà una Barata-llibres o intercanvi de llibres des del dia 24 fins al 30 d’octubre. El dia 28 Alberto Celdrán delectarà als més xicotets amb un compte-contes per a celebrar la setmana de la biblioteca.

Biblioteca San Blas

Es realitzarà l’activitat “La biblioteca la fas tu”, consistent a donar a conéixer als altres el/els llibres que més t’han agradat. Es farà mitjançant cintes de colors i cartolines. A les cintes se’ls lligarà al final xicotetes cartolines perquè els usuaris (xiquets/adults) expressen les seues opinions sobre aquests llibres. Aquestes cintes es penjaran als passamans de les dues escales a diferents altures, i també des de la barana de l’antiga zona de premsa. Aquesta selecció romandrà a la biblioteca durant un temps.

Biblioteca El Cabo

En primer lloc tindrà lloc el Biblio-barata del 21 al 25 d’octubre, amb una exposició en taules dels llibres donats pels usuaris, podent-se intercanviar per altres exemplars.

D’altra banda, el mateix dia 24 d’octubre, es realitzarà l’activitat “Poesia d’anar i vindre”, perquè la gent del Centre Comunitari Platges i usuaris en general expressen els seus pensaments, opinions de la lectura, de la biblioteca… a partir de la poesia. Aquests poemes seran penjats com a fulles de tardor en un arbre de cartó que serà pintat pels xiquets del centre juvenil i s’exposaran en el vestíbul del centre.

Biblioteca Florida-Babel

El dia 24 d’octubre es realitzarà una sessió del Club de Lectura, el debat de la qual versarà sobre el llibre “El cel blau, la terra blanca” d’Hiromi Kawakami, de 18.00 a 19:45h. Així mateix, s’exposaran, en un punt d’interés, llibres sobre biblioteques i sobre “igualtat de gènere” que és el tema triat enguany per a celebrar el Dia de les Biblioteques en l’àmbit nacional i de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + four =