El MACA participa en la sisena edició de la Museum Week

La #MuseumWeek és el primer esdeveniment cultural de tot el món desenvolupat a través de les xarxes socials, nascut a França i co-organitzat per UNESCO

El MACA participa en la sisena edició de la Museum Week
13/05/2019 -

El Museu d’Art Contemporani participa per tercer any consecutiu en la #MuseumWeek, el primer esdeveniment cultural de tot el món desenvolupat a través de les xarxes socials, nascut a França i co-organitzat per UNESCO, en el qual es convida a totes les institucions culturals i museus del planeta a participar.

A partir del 13 de maig, la web social s’uneix a la #MuseumWeek i a les set etiquetes (hashtags) de la 6a edició. Una sinergia única en el món, font de trànsit, diversitat i creativitat.

La #MuseumWeek convida a afavorir les experiències museístiques més transversals, lúdiques i educatives i a comunicar-les per les xarxes socials.

En 2018, unes 5.000 institucions culturals van participar en l’esdeveniment en 120 països diferents i enguany 2019 es presenta encara més emocionant. Amb l’objectiu de mobilitzar als afeccionats i professionals al voltant de la Cultura, conferir visibilitat, obrir-se a l’àmbit internacional, incrementar l’interés dels visitants, escoltar al públic, enriquir les seues bases de dades, inventar animacions i defensar valors.

La 6a edició estarà marcada per esdeveniments retransmesos en directe i, als comandaments de la social media news room de la #MuseumWeek, dotze community managers comunicaran les publicacions 24 hores al dia.

En particular, enguany estarà marcat pel suport a una causa primordial: el lloc de les dones en la cultura, ahir, hui i demà. Tot això al llarg de la setmana amb l’etiqueta comuna #WomenInCulture

Els Hashtags 2019

Dilluns 13 de maig: #WomenInCulture

És evident que el paper de la dona en la societat és tan important com el de l’home. No obstant això, aquest paper segueix sense reconéixer-se com deuria. Hui, dilluns 13 de maig ho dedicarem a les dones cèlebres en la Història, l’Art, la Cultura o la Ciència, però també a totes les dones anònimes les accions de les quals estructuren les societats humanes. No tant a les dones icones de bellesa, sinó dones artistes, dones intel·lectuals, dones treballadores… Compartirem els nostres continguts amb l’etiqueta #WomenInCulture

Dimarts 14 de maig: #SecretsMW

El dimarts, mostrarem el que es cou entre bastidors! Exposicions en preparació, sessions de restauració o manteniment de les col·leccions, dispositius o professions desconeguts… aprofitarem l’ocasió per a acostar-nos encara més al seu públic fent-li partícip de tots els nostres secrets.

Dimécres 15 de maig: #PlayMW

El dimecres serà una jornada dedicada al joc! Ja siga teatral, cinematogràfic, musical o de vídeo, de tipus olímpic o de pista, animarem la conversa amb el seu públic en línia i els nostres visitants sota una òptica lúdica.

Dijuos 16 de maig: #RainbowMW

Que no falte el color! Ja siga a través de la valorització d’un color en les seues col·leccions, o la celebració de la Pau o de la causa LGBTQ, acolorim les nostres publicacions i els nostres llocs de cultura.

Divendres 17 de maig: #ExploreMW

El divendres, explorarem el tema dels nous territoris, l’audàcia i la iniciativa. Ja siga a propòsit de l’exploració intel·lectual, artística o espacial, o fins i tot de la innovació, convidem al públic a forçar els límits i eixir del trillat.

Dissabte 18 de maig: #PhotoMW

Amb el telèfon intel·ligent o cambra en mà, és el dia per a disparar sense complexos! Un cant a la bellesa del disseny i l’arquitectura: aprofitem per a valorar el nostre museu i convidem a fotògrafs professionals, artistes i aficionats a compartir les seues mirades.

Diumenge 19 de maig: #FriendsMW

El diumenge és el pretext perfecte per a una escapada cultural entre amics! En aquest últim dia de la #MuseumWeek, aprofitem per a explorar el tema de l’amistat —valor universal— en les nostres xarxes socials.

L’objectiu

És evident que el paper de la dona en la societat és tan important com el de l’home; no obstant això, aquest paper segueix sense reconéixer-se com deuria. Per això, el món de les institucions culturals es reuneix al voltant de la Causa de les dones en la Cultura (ahir, hui i matí) en ocasió de la sisena edició de la #MuseumWeek. Un homenatge a les dones del món de l’Art, de la Història, de la Ciència, de les Lletres… amb l’etiqueta #WomenInCulture.

Per a començar, per a retre homenatge a les dones injustament oblidades en els llibres d’història i que mereixen que el gran públic les conega. Per a continuar, per a aclamar a les que componen l’actual món de la Cultura, ja siguen artistes, professionals en una associació o institució cultural, mecenes o artesanes.

Per a finalitzar, per a ressaltar la importància de l’educació de les xiquetes: com els xiquets, també elles han de poder somiar i convertir-se en artistes, filòsofes o científiques…

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − four =