Turisme declara durant l'estat d'alarma 19 festes d'interés turístic de localitats de la Comunitat Valenciana

archivo

Turisme declara durant l'estat d'alarma 19 festes d'interés turístic de localitats de la Comunitat Valenciana
29/06/2020 -

La Generalitat, amb el propòsit de potenciar la promoció de les festes de les tres províncies com a reclam turístic, atorga la declaració de Festa d’Interés Turístic de la Comunitat als certàmens, festes o esdeveniments que se celebren en el territori de Castelló, València i Alacant.

Cal destacar que durant l’estat d’alarma (decretat el passat 14 de març i fins dissabte passat 20 de juny), a través de Turisme Comunitat Valenciana, s’han tramitat un total de 19 declaracions de festes d’interés turístic en les tres províncies.

D’aquestes distincions, 3 ha sigut d’interés turístic autonòmic, 2 distincions d’interés turístic provincial i 14 d’interés turístic local.

Per províncies, de les 19 declaracions, 5 són de la província d’Alacant, 3 de la de Castelló i 11 de la de València.

Es tracta d’un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que aquestes oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes. En aquests casos, els municipis on se celebren poden accedir a l’obtenció de la declaració de Festa d’Interés Turístic de la Comunitat.

L’obtenció d’aquesta distinció honorífica contribueix notablement a la promoció de les festes que se celebren en les tres províncies i resulta indispensable per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interés Nacional.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat “l’intens treball que s’ha realitzat des de la Direcció General de Turisme durant aquests mesos per a continuar impulsant les nostres festes autòctones”.

Colomer ha assenyalat que “les nostres festes són un reclam que mostra la nostra singularitat, i quan passe aquesta crisi sanitària, tornarem a viure les festes i a mostrar la singularitat del nostre territori”.

Respecte a les dades acumulades a 2020, cal assenyalar que des de principi d’any s’han concedit un total de 34 festes d’interés turístic.

Concretament, d’aquestes 34 declaracions, 14 corresponen a la província de València (1 declaració d’interés turístic provincial i 13 locals)

A la província de Castelló s’han declarat un total de 9 festes d’interés turístic (1 autonòmica i 8 d’interés turístic local).

A més, s’han declarat un total d’11 festes com a interés turístic a la província d’Alacant de les quals 3 són d’interés turístic de la Comunitat Valenciana, 2 són provincials i 6 locals.

Festes declarades durant l’estat d’alarma

En concret, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), ha publicat des del mes de març passat, la declaració de les següents festes com d’interés turístic.

Festa d’Interés Turístic Local

· Festa de Sant Antoni en Campell (La Vall de Laguar)
· Festes Moros, Cristians i Contrabandistes de la Font de la Figuera
· Festes patronals de Sant Blas (Jalance)
· Festes a Sant Antoni Abat del Barri de l’Ermiteta d’Ontinyent.
· Festivitat de San Isidro Labrador (Beneixama)
· Mostra D’Oficis Tradicionals a Sant Jordi
· Festes patronals de Benavites
· Festes patronals de Moros i Cristians d’Aielo de Malferit
· Festes de Sant Blai (La Salzadella)
· Castell de Focs d’Artifici de 24 d’Agost de Godella
· Festivitat de Sant Andrés d’Ayora
· Festes de Sant Antón (Calles)
· Festes Patronals de Benissoda
· Festes a Sant Pere Apòstol (Moixent)

Festa d’Interés Turístic Provincial

· Festa de Sant de Roc (Serra)
· Festes de la Relíquia de Sant Jordi de Banyeres de Mariola

Festa d’Interés Turístic Autonòmic

· Festes i Fira en honor de Santa Maria Magdalena de Banyeres de Mariola
· Setmana Santa de Vila-real
· Falles d’Elda

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 6 =