L'Institut de Cultura Gil-Albert acull l'obra de José Antonio Hinojos dins del cicle 'Art en la Casa Bardín'

L’exposició ‘Landscapes from nowhere’ es podrà visitar fins al 24 de setembre i la inauguració de hui inclou una visita guiada

L'Institut de Cultura Gil-Albert acull l'obra de José Antonio Hinojos dins del cicle 'Art en la Casa Bardín'
11/06/2019 -

‘Landscapes from nowhere’ és el títol de la nova proposta cultural de l‘Institut Alacantí Juan Gil-Albert. De la mà de l’artista José Antonio Hinojos, la Casa Bardín acollirà fins a setembre aquesta exposició que inclou set quadres a l’oli i més de tres-centes fotografies de xicotet format d’impressions de plòter.

La inauguració tindrà lloc el dimarts 11 de juny, i comptarà amb una visita guiada per l’exposició, comissariada per Iván Albalate, qui ha explicat que el terme paisatge és un dels conceptes més pluriocupats actualment en diferents disciplines científiques i camps de coneixement.

A través d’aquest projecte l’artista pretén mostrar com el paisatge representat en la pintura ha anat modificant-se al llarg de les diferents èpoques, a través de convencions i estils artístics, entesos com a fenòmens culturals d’expressió i relació dels éssers humans amb l’extern a manera de retrat del món. Fusiona diferents “trossos de paisatges” extrets de conegudes pintures de diferents èpoques de la història de l’art, per a generar nous constructes plàstics o escenaris, que replantegen aqueixa relació entre art i naturalesa.

Professor investigador en el departament d’Art de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Fenolls ha centrat la major part de la seua producció artística entorn de la figuració i l’expressió amb mitjans pictòrics i gràfics. Entre les exposicions individuals més destacades es troben ‘Axis Mundi’ (2017) o ‘El paradigma islamofòbic’, (2015). Ha participat en rellevants mostres col·lectives i ha obtingut diferents premis en l’àmbit nacional, entre els quals destaquen l’Accèssit XXXIV Certamen de Pintura S. Soria-Vila de Benissa (2016), Segon Premi XIX Premi de pintura Pastor Calpena (2015), Primer Premi XLVI Certamen Nacional de Pintura Vila de Sant Joan d’Alacant (2013), Primer Premi III Certamen Nacional de Pintura No a la Por (2013).

Per part seua, Albalate va estudiar Belles arts a València doctorant-se en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Des de 2003 és professor del Departament d’Art de la Facultat de Belles arts d’Altea i membre del grup d’investigació interuniversitari Elàstica Variable. Ha participat en diversos projectes d’investigació sobre l’ús d’aparells geomètrics i òptics en la realització d’imatges pictòriques des del punt de vista processual i tècnic, i més concretament des del terreny de les Belles arts. A més, combina tant la seua labor investigadora com el seu treball artístic persones amb la participació en el projecte col·lectiu La Mútua Artística. 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + ten =