S'aprova recuperar les restes arqueològiques de la muralla en el vessant del Portón

Compta amb un pressupost de 619.156,32 € i està finançat amb Inversions Financerament Sostenibles

S'aprova recuperar les restes arqueològiques de la muralla en el vessant del Portón
16/12/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat hui per unanimitat en la Junta general del Patronat de l’Habitatge, el projecte d’execució per a posar en valor les restes arqueològiques de la muralla en el Vessant del Portón, que compta amb un pressupost de 619.156,32 €, i està finançat amb Inversions Financerament Sostenibles.

El vicepresident de la Junta en representació del president, Manuel Villar, ha explicat que amb aquesta intervenció “es pretén recuperar les troballes arqueològiques descobertes en 2015, en la parcel·la sense edificar del carrer General Rovira, que dóna a la plaça de Sant Cristóbal, que són restes de la muralla del S.XIV i XVI, amb qualificació de BIC, on a més es troba l’accés a un refugi antiaeri de la Guerra Civil, restes del canal de la Font Santa i de l’antic carrer San Miguel”.

Concretament, aquesta intervenció consistirà a realitzar les obres per a la consolidació estructural, restitució formal i posada en valor de la muralla, i prèviament es realitzarà la rehabilitació i la contenció dels terrenys de la part nord de la parcel·la.

Per a dur a terme aquestes obres el Patronat compta amb l’informe favorable de Supervisió del projecte, del Departament de Patrimoni Integral, i amb posterioritat s’iniciarà l’expedient de contractació, per a realitzar el contracte i dur a terme les obres.

Així mateix també s’ha aprovat hui per unanimitat adjudicar per al Patronat el contracte del subministrament d’un vehicle industrial lleuger elèctric i un punt de recàrrega interior, l’única proposició de la qual presentada al procediment va ser d’Automòbils Gomis, S.A, amb un pressupost de 37.954,70 €.

A la Junta General han acudit els grups polítics municipals, i estan representats com a vocals de la Diputació d’Alacant, de la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana, i representants dels veïns, dels Col·legis d’Agents de la propietat Immobiliària, Advocats, Arquitectes, i les associacions d’Assistents Socials i Promoció Gitana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =