Teatre amb ‘Madre coraje’ i dansa amb ‘The Lamb’ arriben el cap de setmana a l’Arniches

‘Madre Coraje’, de la companyia Atalaya, tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 20:30 hores, dins del cicle ‘Juno a la tardor’

Teatre amb ‘Madre coraje’ i dansa amb ‘The Lamb’ arriben el cap de setmana a l’Arniches
21/11/2019 -

L’Institut Valencià de Cultura a Alacant presenta aquest cap de setmana dos espectacles de teatre i dansa. ‘Madre Coraje’, l’obra dramàtica de la companyia Atalaya, tindrà lloc el divendres 22 de novembre a les 20.30 hores, dins del cicle ‘Juno a la Tardor’, que reivindica la tasca de les dones creadores. Dissabte 23 serà el torn de la dansa, amb l’espectacle ‘The Lamb’ de Kor’sia.

Basada en la història de la vida de l’estafadora i aventurera Coratge, de Grimmelhausen, l’acció es desenvolupa entre 1624 i 1636, durant l’anomenada Guerra dels Trenta Anys, un cruel enfrontament entre catòlics i protestants que va ensagnar Suècia, Polònia i Alemanya. Allà és on apareix Anna Fierling, una venedora de menuderies coneguda com a Mare Coratge, pel valor que sembla tindre en el camp de batalla. Oportunista, cínica, segura de si mateixa, Anna va d’un territori a un altre canviant de bandera. La seua meta és sobreviure, però la guerra imposa les seues condicions.

El text de ‘Madre Coraje’ és de Bertold Brecht i aquest muntatge està adaptat i dirigit per Ricardo Iniesta, amb composició musical de Paul Dessau. Els intèrprets són Carmen Gallardo, Lidia Mauduit, Raúl Vera, Jerónimo Arenal, Silvia Garzón, Manuel Asensio y María Sanz.

Dissabte 23 de novembre a les 20.30 hores serà el moment de la dansa a l’Arniches, amb l’espectacle ‘The Lamb’, de Kor’sia. Servint-se del cos com a metàfora del pensament, la peça aborda tòpics de l’art universal, com ara la relació entre ceguesa i vidència, el sacrifici com a acte poètic i la vida com a condició il·lusòria o somni.

La música de Johan Sebastian Bach convé a l’univers temàtic de ‘The Lamb’: d’aquesta es va dir que era un acte de resistència contra la separació del sagrat i el profà. No obstant això, i sent fidels al seu eclecticisme i al seu gust barroc, notables en el fastuós vestuari de Palomo Spain, Kor’sia proposa un paisatge sonor en el qual es mariden classicisme i electroacústica.

Tota la programació de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant es pot consultar en la web ‘ivc.gva.es’

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × two =