Alacant celebra la V edició de la Carrera de les Ciutats contra el Càncer de Pàncrees el 8 de desembre

Alacant celebra la V edició de la Carrera de les Ciutats contra el Càncer de Pàncrees el 8 de desembre
27/11/2019 -

Metges i pacients vinculats a la Unitat de Patologia Pancreàtica de l’Hospital General d’Alacant animen als corredors populars a incentivar la investigació entorn del càncer de pàncrees inscrivint-se i participant en la Carrera de les Ciutats.

La prova, de caràcter solidari, que s’ha expandit per Espanya i Itàlia, se celebrarà a Alacant el diumenge 8 de desembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats. Tots els diners recaptats s’inverteix en beques per a finançar equips d’investigació científica.

A Alacant, la prova, de 5 quilòmetres de longitud, tindrà la seua eixida a les 10 hores en la Rambla de Méndez Núñez (zona del portal d’Elx). Preu d’inscripció per a adults: 15 euros. A les 10.05 hs. serà l’eixida dels andarines. Des de les 12 hores hi haurà carreres infantils.

La Carrera de les Ciutats contra el Càncer de Pàncrees festejarà la seua V edició a Alacant, on va nàixer, el desembre vinent. Les regidories d’Esports, Trànsit, Ocupació de Via Pública i Seguretat, entre altres, cooperen perquè el circuit pel centre de la ciutat puga ser recorregut amb les màximes garanties pels participants.

Participar per a ajudar a investigar

Per a estimular les inscripcions i aconseguir els nivells de participació popular d’anys anteriors, mèdics i pacients fan una crida a esportistes i marchadores (la carrera de 5 quilòmetres es pot fer també caminant i amb mascotes) per a apuntar-se i reforçar amb les seues ajudes el treball d’investigadors i metges.

La iniciativa posada en marxa pel doctor Enrique de Madaria en 2015 es canalitza a través de l’Associació Espanyola de Pancreatología, que representa als metges i investigadors connectats amb l’estudi i maneig de les malalties del pàncrees, i l’Associació Càncer de Pàncrees, integrada per pacients afectats pel tumor.

Madaria explica que la Carrera de les Ciutats es desenvolupa en 8 ciutats d’Espanya i Itàlia i que estan en converses perquè, en l’edició de 2020, Pamplona i Santiago de Compostel·la se sumen al projecte.

Des de l’organització de la Carrera de les Ciutats redoblen el seu esforç per a estimular la participació, fins i tot dels corredors alacantins que el dia 1 de desembre participen en la Marató Trinidad Alfons de València, que ha completat les seues places i llistes d’espera. Els 5 quilòmetres de la carrera d’Alacant del diumenge següent pot servir a molts esportistes populars per a “soltar” cames i avançar en la seua posada a punt.

La Carrera de les Ciutats ha aconseguit, en la suma de les seues diverses edicions, recaptar un total de 355.000 euros, que es canalitzen a beques d’investigació la destinació de la qual decideixen experts mèdics. Per a inscripcions, en la web de la carrera.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × five =