L'Ajuntament inicia el juny les obres per a millorar la Ciutat Esportiva

L’Equip de Govern en funcions completa l’últim tràmit, la regularització cadastral de complex, i podrà executar el projecte de millora que es va adjudicar per 353.777 euros

L'Ajuntament inicia el juny les obres per a millorar la Ciutat Esportiva
05/06/2019 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat l’últim tràmit administratiu necessari per a dur a terme les obres de millora a la Ciutat Esportiva “Antonio Valls”, que començaran el mes de juny i compten amb una inversió de 353.577 euros. Es tracta d’una regularització registral i cadastral del complex esportiu -parcel·la i edificacions-, un dels requisits contemplats en l’acord de cessió de les instal·lacions de la Ciutat Esportiva signat entre l’Ajuntament d’Alacant i la Generalitat Valenciana.

La portaveu de l’equip de govern en funcions, Mari Carmen de España, ha assenyalat que el conveni signat entre tots dos organismes “estableix l’obligació per part de l’Ajuntament d’escometre aquesta regularització de la Ciutat Esportiva a fi d’ajustar-la a la realitat actual”.

“D’aquesta manera, complim amb un dels compromisos que la Generalitat va imposar al Consistori per a efectuar la cessió de les instal·lacions, amb el que les obres de millora previstes per a la Ciutat Esportiva ja tenen via lliure i començaran al llarg d’aquest mes de juny”, ha assenyalat l’edil popular.

D’altra banda, l’Ajuntament també va assumir els compromisos de continuar destinant les instal·lacions als usos esportius actuals, així com l’obligació de possibilitar puntualment la seua utilització per part de la Generalitat per a celebrar, de forma gratuïta, esdeveniments d’índole esportiva.

En relació a les obres del complex, D’Espanya ha recordat que “ja aprovem el mes passat en Junta de Govern l’adjudicació dels dos lots corresponents al projecte de millora de les instal·lacions de la Ciutat Esportiva, que compta amb un pressupost de 353.577 euros, corresponent a les inversions financerament sostenibles de 2018″.

Millores en les pistes d’atletisme i frontó

La primera part de les actuacions del lot 1 abasten reparacions tant en la pista d’atletisme com en el frontó. Així, en totes dues instal·lacions realitzaran labors de poda i jardineria per a adequar la zona, s’eliminaran sots i es repavimentarà.

Respecte a les tasques de reparació dels sots de les superfícies existents en les dues instal·lacions, es procedirà a l’escatat i devastat mitjançant mitjans mecànics amb disc de diamant per a obrir porositat dels materials, eliminar restes de paviment anterior i aconseguir un correcte acabat.

Concretament, en el perímetre de la pista d’atletisme de quatre carrers, es procedirà a la demolició de la jardinera, així com a la neteja de la canaleta, al llarg de la qual s’instal·laran noves reixetes intermèdies. Es preveu, a més, escometre la reparació i el repintat amb pintura base aigua d’acabat llis setinat -especial per al pintat de frontons perquè és molt resistent als agents atmosfèrics i als impactes- de les parets de la pista de frontó annexa a la pista d’atletisme, renovant l’acabat d’aquesta instal·lació i col·locant també allí una nova canaleta que reculla les aigües.

Adequació del camp de futbol municipal

Les obres de millora del lot 2 consisteixen en el condicionament del terreny de joc del camp de futbol municipal, que componen un camp de futbol 11 de 90,20 x 45,20 metres, és a dir, amb superfície de 4.077 metres quadrats, dues pistes de bàsquet, una pista d’atletisme i diverses zones de circulació.

En aqueix sentit, el projecte contempla la retirada i desmuntatge de la gespa artificial per mitjans especialitzats, mitjançant la utilització de maquinària autopropulsada específica per al subministrament, la renovació i la instal·lació d’aquest recobriment a base de gespa artificial en el terreny de joc.

També està prevista la renovació del sistema de reg -que consistirà a substituir aspersors per canons, instal·lar un calderí i un programador de reg- així com el repintat en el paviment de les pistes de bàsquet, el canvi de part de la instal·lació d’enllumenat, les porteries, xarxes i mobiliari, la neteja d’embornals i l’escomesa de labors de manteniment i neteja, generals en tot el complex del terreny de joc.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − eight =