CERCA obri la Setmana del Consumidor per ajudar a la ciutadania a conéixer els seus drets

La regidora Marisa Gayo presentarà el divendres els resultats de l’OMIC, de la Junta Arbitral de Consum i del Centre Educatiu de Recursos de Consum

CERCA obri la Setmana del Consumidor per ajudar a la ciutadania a conéixer els seus drets
11/03/2019 -

El Centre Educatiu de Recursos de Consum (CERCA), de la regidoria de Comerç i Consum que dirigeix Marisa Gayo, obri hui dilluns el programa d’actes de la seua Setmana del Consumidor, amb els quals desitja conscienciar als consumidors sobre els seus drets perquè puguen exigir-los amb rigor.

El centre municipal CERCA, regit pel tècnic Juan Carlos Victoria, ha preparat la columna vertebral del calendari d’actes de la setmana amb suport de les cinc associacions de consumidors de la ciutat: Unió de Consumidors d’Espanya (UCE); Associació Provincial de Mestresses de casa; Federació de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris Lucentum; Associació de Teleespectadors i Radiooients (ATR) i l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE).

La regidora Marisa Gayo ha precisat que les activitats de la setmana van encaminades a aprofundir en una sèrie de temes per a obrir els ulls als consumidors en assumptes com les hipoteques, la manipulació informativa, els productes d’estètica i de bellesa o per a il·lustrar sobre els tipus de consumidors existents.

Gayo ha assenyalat que el divendres 15, coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor, té previst presentar els resultats de l’any 2018 de diversos departaments de la seua regidoria, com l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), la Junta Arbitral de Consum i el mateix centre CERCA.

Els actes de la setmana s’obrin hui dilluns amb una visita a la fira Jesal – Extetic en la Institució Firal Alacantina (IFA). El programa inclou tallers, conferències, lliurament de premis, taules informatives, així com l’elaboració i degustació de dos arrossos alicantinos.

La regidora ha agregat que l’objectiu general del programa de la setmana és promoure els drets fonamentals de tots els consumidors i alertar-los sobre els abusos del mercat i les injustícies que genera.

Gayo ha afegit que el Centre Educatiu de Recursos de Consum és un servei públic de l’Ajuntament d’Alacant, obert a la formació del consumidor, tant en l’àmbit escolar, com per al públic adult. Està situat al carrer Calderón de la Barca, 3. Mercat Central. Telèfon: 965.145.294.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × 2 =