L'Ajuntament obri el termini del pagament voluntari de l'IBI amb una baixada del 5 per cent

A partir d’enguany l’IBI es redueix en un 5%, que suposa un estalvi de més de 4,5 milions d’euros pels alacantins

L'Ajuntament obri el termini del pagament voluntari de l'IBI amb una baixada del 5 per cent
20/03/2019 -

La regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alacant ha obert el termini de pagament voluntari de l’Impost sobre Béns immobles Urbans (I.B.I.) amb el qual els veïns d’Alacant veuran reduït el rebut en un 5 per cent. També s’obri el termini per al pagament de l’Impost sobre Béns immobles de característiques especials i la Taxa de Recollida de Residus Sòlids Urbans -Fems-, que podrà abonar-se fins al 30 de juny. En el cas dels rebuts domiciliats, la data de càrrec serà el tres d’abril.

El regidor d’Hisenda, Carlos Castillo, ha recordat que després de la reforma fiscal impulsada pel PP i aprovada el mes d’octubre passat en Ple, “enguany la ciutadania alacantina es podrà beneficiar d’una important rebaixa d’impostos”, per la qual cosa ha considerat una mesura “històrica que suposa un estalvi de més de 4,5 milions per a les famílies alacantines”.

Per a realitzar el pagament dels tributs, els ciutadans poden acudir a l’oficina municipal d’Hisenda, situada al carrer Jorge Juan número 5, on hi ha habilitat un caixer automàtic municipal que admet pagaments tant en metàl·lic com amb targeta, igual que en els dos caixers automàtics situats en el Depòsit de vehicles del carrer Metalurgias. Així mateix, el pagament es podrà efectuar a través d’entitats bancàries, a través d’internet amb targeta i mitjançant domiciliació.

Una vegada transcorregut l’últim dia de pagament voluntari que és el 30 de juny, l’abonament dels tributs es realitzarà en les oficines de Summa – Gestió Tributària del Carrer Poeta Vila i Blanco, 7, de 8.30 a 14 hores de dilluns a divendres.

Dades d’IBI-Taxa de Recollida de Residus Sòlids

Des del Servei d’Economia i Hisenda informen que en 2019 s’han emés 327.545 rebuts de l’Impost de Béns immobles (I.B.I.), 4.454 més que en l’exercici anterior.

Així mateix, segons el padró net de l’Ajuntament, enguany les previsions estableixen que l’import líquid d’aquests rebuts ascendisca a 82.928.908 euros, 4.073.725 euros menys que en l’exercici de 2018.

Així, la disminució de l’import total previst es deu a l’aplicació de la reducció del tipus impositiu en un 5%, segons la modificació de l’ordenança fiscal mencionada.

Pel que fa a la Taxa de Recollida de Residus Sòlids, tal com indica el padró net, es preveu que en 2019 l’import líquid ascendisca a 9.467.153 euros. Això significa una quantitat de 26.202 euros menys que en 2018, quan es va aconseguir un import líquid de 9.493.355 euros.

La baixada dels impostos

La modificació de l’IBI inclou l’eliminació dels interessos en els pagaments fraccionats no domiciliats, i una bonificació del 50% els tres primers anys per a habitatges protegits i del 25% els dos següents, ampliant-se al 50% en aquests dos últims anys si els compradors tenen fins a 35 anys, inclusivament.

A més, en la rebaixa fiscal es contempla una bonificació de fins al 56% de la quota íntegra de l’impost a titulars de família nombrosa, en funció del nombre de fills i del valor cadastral de l’habitatge.

Una altra bonificació inclosa en l’IBI és la del 95% el primer any als immobles en les quals es desenvolupen activitats econòmiques declarades d’interés o utilitat municipal pel Ple de la Corporació fins a un màxim de cinc anys, en particular, a aquelles empreses que inicien activitat a Alacant i fomenten l’ocupació indefinida amb un mínim de 10 treballadors. El segon any la bonificació serà d’un 50% i el tercer del 30%.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four − 2 =