La Vila d'Agres, una excursió per a tota la família

Un bonic passeig enmig de la natura pels llocs més emblemàtics d’Agres, com la gran Cava

Wikiloc

La Vila d'Agres, una excursió per a tota la família
05/04/2019 -

La Vila d’Agres és un dels racons més especials de la Comunitat Valenciana, amb impressionants paisatges, ampli patrimoni cultural i històric i un encant especial. Situada en la Serra de Mariola al nord d’Alacant, és un bonic poble escarpat de muntanya, dins del comtat de Cocentaina. Solament té 574 habitants, però es pot arribar fàcilment amb cotxe o fins i tot amb tren.

Agres des del Montcabrer. Wikipedia.

Agres compta amb diferents rutes de senderisme en la Serra de Mariola, que varien segons la dificultat, però interessants per a poder visitar alguns dels llocs més emblemàtics, com les Caves, que s’utilitzaven per a conservar els aliments en fred. El passeig per les Caves és apte per a tota la família, per a passar un matí divertit en plena natura:

Potser la localització més especial d’Agres, amb gran importància patrimonial, cultural i històrica, és la gran Cava, un gran i antic pou de neu o “gelera”, construït en el segle XV. Això un dels de major grandària i millor estat de conservació en la vessant nord de les serres Aitana, Carrasqueta i Mariola. També coneguda com a Cava Arquejada, s’omplia de neu i, a causa de la profunditat, podia arribar a conservar aliments sense que es podriren fins i tot en l’estiu.

En el passeig també es pot visitar el Santuari de la Verge del Castell, que es troba en el cim del poble. Les vistes des d’allí són espectaculars i, hui dia, encara se celebren misses tots els diumenges a les 12 del matí. La Torre de Talaia, d’origen musulmà, s’utilitzava com a vigilància d’accés al castell. Encara que actualment es troba en ruïnes, va ser un enclavament molt important, de base quadrangular i realitzada en morter.

El lavadero públic és un lloc digne de visitar, encara concorregut per alguns veïns per a llavar la roba, però va servir antigament perquè totes les dones de la vila baixaren amb la seua bugada.

També Agres és coneguda per les seues fonts, com la font del Mig, La Fonteta, La Font de Barxeta, La Font del Raval, La Font de L’Assut i la Font del Convent i provar de la seua aigua amb propietats úniques.

A més, el poble és un lloc molt acollidor, es pot visitar íntegrament en una estona, un passeig que farà les delícies de xicotets i majors. 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 9 =