Adrián Ballester, triat per a debatre sobre el futur d'Europa i el paper de les ciutats i regions al costat d'altres cent joves polítics europeus

El responsable provincial de Bon Govern participarà en la Cimera Europea de Ciutats i Regions que tindrà lloc els dies 14 i 15 març a Bucarest

Adrián Ballester, triat per a debatre sobre el futur d'Europa i el paper de les ciutats i regions al costat d'altres cent joves polítics europeus
14/03/2019 -

El diputat de Bon Govern, Adrián Ballester, participarà els pròxims dies 14 i 15 de març a Bucarest en la Cimera Europea de Ciutats i Regions on, al costat d’altres cent joves polítics de la UE, debatrà sobre el futur d’Europa.

Ballester ha sigut seleccionat entre els més de 600 polítics de tots els països membres que havien mostrat el seu interés a assistir a aquesta important trobada en el qual s’abordarà el paper de les regions i ciutats “en una Unió Europea renovada” com resa el títol d’aquest.

El també vicepresident de la Diputació d’Alacant ha destacat que “portarem a Bucarest les propostes dels més de 350 joves que han participat en les últimes setmanes en el projecte Dialoga, una iniciativa impulsada per la institució provincial, i que ha comptat amb finançament europeu, amb la qual hem volgut, precisament, involucrar als joves en el disseny de les polítiques públiques”.

El Cim, que es produeix en un moment crític per a la UE i el seu futur amb decisions tan importants damunt de la taula com l’eixida del Regne Unit, les eleccions europees de maig o les negociacions sobre el pressupost a llarg termini de la UE després de 2020, reunirà a més de 500 líders europeus, nacionals, regionals i locals de tots els estats membres.

Entre ells, destaca el president de Romania, Klaus Iohannis, el primer ministre d’aquest país, Viorica Dancila, el president del Comité Europeu de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, el president del Comité Econòmic i Social Europeu, Lucca Jahier, i el Negociador Principal de la UE per al Brexit, Michael Barnier.

El programa inclou sis debats temàtics, entre ells el de ‘Les expectatives dels joves líders locals i regionals de la UE‘ en el qual intervindrà Adrián Ballester al costat d’altres tres polítics europeus.

Així mateix, el cim conclourà amb l’adaptació d’una Declaració institucional sota el títol ‘Construir la UE des de zero amb les nostres regions i ciutats’ que serà entregada al president de Romania. A més, aquest document servirà com a referència de la posició i visió d’aquestes sobre el futur d’Europa per als líders de les institucions de la UE i els caps d’Estat i de Govern que es reuniran en Sibiu (Romania) el pròxim 9 de maig.

La Cimera Europea de Ciutats i Regions actua com un òrgan consultiu per a les institucions de presa de decisions de la UE i es reuneix cada dos anys, normalment al país que ocupa la presidència del Consell de la UE, que actualment ostenta Romania.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − thirteen =