Barcala preveu urbanitzar la parcel·la per a la permuta de la Comandància abans d'eleccions

Barcala preveu urbanitzar la parcel·la per a la permuta de la Comandància abans d'eleccions
13/03/2019 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha dit que abans de la campanya electoral de les locals es podrà iniciar els treballs d’urbanització de la parcel·la que el consistori permutarà a la Guàrdia Civil a canvi de la Comandància provincial. A més, ha sostingut que les instal·lacions del carrer Sant Vicent es destinaran “pràcticament amb tota certesa” a cultura.

En atenció als mitjans, aquest dimecres, després d’assistir a la presa de possessió del nou coronel cap de la Comandància d’Alacant, Barcala ha assegurat que va assumir “al mes d’arribar” a l’Alcaldia la tramitació de la permuta i que portava “més de 30 anys” sobre la taula.

Així, ha ressaltat que els pressupostos aprovats dilluns passat inclouen una partida per a executar les obres que li pertoquen al consistori d’urbanització de la parcel·la que entra en la permuta en la zona de Rabassa.

“Espere en molt breu signar definitivament ja el conveni i que tota la tramitació que faça possible aqueixes instal·lacions es pose en marxa”, ha subratllat i ha destacat que es tracta d’una actuació “important” per a Alacant perquè unes “bones instal·lacions” per a la Guàrdia Civil “faciliten aqueix treball de seguretat cap als ciutadans”.

A més, ha destacat que la ciutat recupera un edifici “emblemàtic” en el centre i que com ha avançat la seua destinació serà cultural. “L’actual Comandància del carrer Sant Vicent, la intenció de l’equip de Govern és convertir-la en un referent en la cultura, generant un eix cultural: Mubag, Teatre Principal, Comandància i Cigarreras”.

PLA D’INFRAESTRUCTURES

En aqueix sentit s’ha pronunciat el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui ha recalcat que el Pla d’Infraestructures del Govern contempla 850 milions d’euros en total, i que dins d’aqueix pla la Comandància d’Alacant és el principal objectiu per a la província.

“Està tot disposat”, ha mantingut mancant les obres d’urbanització que ha d’executar el consistori. “La permuta per terreny està previst però ells –Ajuntament–, té realitzar alguna adequació més”.

D’aquesta forma, Fulgencio ha estimat que al llarg d’enguany podria estar redactat el projecte constructiu de la nova Comandància i conducta a l’adjudicació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five − two =