Compromís reclama estendre el bo 4/30 a tota la comarca de l'Alacantí

Compromís reclama estendre el bo 4/30 a tota la comarca de l'Alacantí
22/10/2019 -

Compromís impulsarà en diversos municipis de la província iniciatives per a estendre el bo 4/30 a tota la província. Aquest bo suposaria una “tarifa plana” per als joves que amb un preu reduït poden viatjar sense límit en el transport públic, autobusos metropolitans, línies de TRAM i autobusos en línia a pobles de la comarca.

Des de la coalició han reivindicat que aquesta mesura “impulsa la mobilitat sostenible en la joventut, evitant l’ús excessiu del vehicle privat, amb una societat amb cada vegada més consciència ecològica i on cal prendre acció davant el problema de la proliferació del vehicle privat.”

Municipis com Sant Vicent, el Campello o Mutxamel compten amb bons urbans, però manquen d’un sistema que els una amb el transport metropolità, la qual cosa encareix el preu i els obliga a tindre dos bons. Per part seua, la ciutat d’Alacant compta amb aquest bo en les seues línies d’autobús des de l’any 2017, una mesura que ha sigut tot un èxit entre els joves.

Des de Compromís destaquen que es tracta d’una mesura que acabaria amb una desigualtat entre els joves d’Alacant i els que viuen en l’àrea metropolitana. Aquest bo tarifa plana per a joves ja existeix en un format semblant en zones com l’entorn de les capitals de província de Castelló i de València.

Sergio Agueitos, portaveu de Compromís a Sant Joan ha afirmat que “en altres espais de la Comunitat Valenciana existeixen aquests bons i estan participats pel Consell, per això volem reunir-nos amb les Conselleries corresponents per a treballar i poder aprovar aquesta tarifa que beneficie als joves de l’Alacantí”.

Per part seua, Marc Salomón de Joves de Compromís de l’Alacantí ha destacat que proposaran a diferents ajuntaments de l’àrea metropolitana d’Alacant “que aproven aquesta tarifa plana que ajuda a l’economia dels joves i a la mobilitat sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + eleven =