César Sánchez (PP) acusa a Puig de ser el creador del "problema valencià"

César Sánchez (PP) acusa a Puig de ser el creador del "problema valencià"
06/03/2019 -

El president de la Diputació d’Alacant, el ‘popular’ César Sánchez, ha reconegut que “efectivament” existeix un problema valencià” i ha assegurat que “no és un altre que el que ha creat el president del Consell, Ximo Puig, en la nostra Comunitat”.

Sánchez s’ha pronunciat així després de les paraules de Puig, qui ha argumentat que convocava eleccions autonòmiques anticipades, del 26 de maig al 28 d’abril en coincidència amb les generals, per a visibilitzar que “a més del català, existeix ‘un problema valencià'”

El ‘popular’, secretari de Transparència del PP nacional, ha sostingut que existeix un problema territorial perquè el ‘president’ “ha prioritzat la comarcalització enfront de la unitat dels municipis, seguint el model català, i advocant per eliminar les províncies”.

També ha criticat que existeix “un problema amb l’educació, perquè no ha sabut dialogar ni aconseguir acords amb els col·lectius de pares i mares que demanaven poder triar la llengua vehicular dels seus fills, tractant d’imposar el valencià i eliminant el castellà de les classes”.

En la mateixa línia, ha denunciat que en els centres concertats es va proposar “l’eliminació d’aules” i es va generar un problema “amb els professors i la implantació del requisit lingüístic”. “Un problema amb els valencians i els castellà parlants, que vivien en plena harmonia i que, amb les seues imposicions, ha aconseguit enfrontar i separar més que mai, creant ciutadans de primera i de segona”, ha manifestat.

“Un problema amb la sanitat i l’augment de llistes d’espera que supera amb escreix els 100 dies o amb els barracons que han augmentat un 30% respecte a fa quatre anys. Un problema amb els nostres agricultors i regants, als quals ha abandonat a la seua sort apostant per les dessaladores i posicionant-se en contra dels transvasaments”, ha asseverat.

Per tot això, César Sánchez ha posat l’accent que hi ha “un problema amb les seues decisions polítiques i les seues accions de govern que acumulen ja més de 40 sentències en contra. Un problema, en definitiva, que no és un altre que ell mateix”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =