Compromís exigeix un pla de desenvolupament a Alacant perquè isca de la "Espanya empobrida"

E.P

Compromís exigeix un pla de desenvolupament a Alacant perquè isca de la "Espanya empobrida"
01/04/2019 -

El cap de llista de Compromís al Congrés per Alacant, Ignasi Candela, ha avançat que la coalició reclamarà al pròxim govern un pla de desenvolupament perquè la província isca de l'”Espanya que està empobrint”.

De cara a les eleccions generals del 28 d’abril, ha advertit que Alacant pateix l’eixida anual de 8.000 persones que emigren a la recerca d’oportunitats, per la qual cosa Compromís exigirà “si la situació política ho permet” un programa que suplisca el dèficit inversor de l’Estat, que per als últims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) ha xifrat en 250 milions.

Candela ha denunciat que els alacantins emigren perquè “ací no hi ha oportunitats” i, per això, ha exigit a l’Estat que establisca un pla de desenvolupament per a la província, que serà una condició sine qua non a partir del 29 d’abril per a donar el seu suport a uns nous Pressupostos.

“És el que estem posant sobre la taula: necessitem que es complisca la Constitució també ací per a tindre les capacitats de desenvolupament que tenen altres comunitats i perquè la gent puga triar lliurement quedar-se o anar-se’n”, ha dit i ha denunciat que “hui” no existeixen les “mateixes oportunitats” per als alacantins.

Preguntat sobre aquest tema, sobre la xifra que calcula la coalició per a la província, Candela ha comentat que en els últims pressupostos “faltaven” 250 milions d’euros. “No és una qüestió solament de xifres, que hem anat reclamant, sinó que es tracta d’un pla de desenvolupament per a la província”, ha sostingut.

Per a Compromís, els ciutadans de la província tenen “menys oportunitats” que en altres territoris, per la qual cosa ha reclamat la cessió de les instal·lacions de la refineria La Britànica –la titularitat de la qual està en mans de Patrimoni de l’Estat–, i a qüestions relacionades amb les inversions.

En una compareixença de premsa en els accessos a la Britànica, en la parada del TRAM de Sangueta, Candela ha manifestat que “si no hi ha inversions no hi ha capacitat de desenvolupament” i ha denunciat que la província manté salaris i pensions “molt allunyats de la mitjana” i que “cada any marxen 8.000 persones per qüestions de treball”.

Qüestionat sobre la possibilitat que aqueixes propostes siguen més factibles amb un govern progressista que amb governs de dretes, Ignasi Candela ha apuntat que als pressupostos “sempre han portat les necessitats d’Alacant, independentment del Govern”.

“Si la situació política, a partir del dia 28 d’abril, ens permet tindre una capacitat de negociació ho posarem damunt de la taula, si no fóra així ho posarem sobre els futurs pressupostos generals de l’Estat”, ha dit i ha comentat que serà “responsabilitat, llavors de la resta de partits votar les esmenes”.

Així, ha recordat que “any rere any” les seues esmenes s’han votat “en contra”, malgrat que “després vénen a Alacant i diuen que ells també proposen les propostes de Compromís, hi ha una contradicció fonamental que els polítics d’altres partits depenen d’una executiva que no sabem si està a Barcelona o a Madrid, i per això a l’hora de votar esmenes tenen prioritat sobre altres llocs”.

Amb tot, el cap de llista de Compromís al Congrés per Alacant s’ha mostrat convençut que a partir del 29 d’abril hi haurà un govern progressista a Espanya.

LA BRITÀNICA

D’altra banda, Candela ha visitat aquest dilluns la Serra Grossa, on ha reclamat, al costat del portaveu a l’Ajuntament d’Alacant i candidat a l’Alcaldia, Natxo Bellido, la cessió per part de Patrimoni de l’Estat de les instal·lacions de la refineria La Britànica per al seu ús cultural.

Sobre aquest tema, Bellido ha sostingut que si no està Compromís a Madrid “ningú parlarà d’Alacant” i ha assenyalat que l’edil Maria José Espuch ja va demanar la cessió quan assumia la Memòria Històrica, encara que ha lamentat que “mai” es va aconseguir la “complicitat” de l’anterior Govern de Mariano Rajoy.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 3 =