Morant passa el corró de la seua majoria absoluta a Busot i impedeix una major fiscalització de la seua acció de govern

Compromís per Busot ha mostrat la seua preocupació per la “falta de transparència” de l’equip de Govern del PP i l'”obscurantisme que es preveu en la seua gestió per a la pròxima legislatura”

Morant passa el corró de la seua majoria absoluta a Busot i impedeix una major fiscalització de la seua acció de govern
20/06/2019 -

La proposta d’acord elaborada a gust del Partit Popular de Busot en el seu anterior ple extraordinari del 19 de juny, on s’acorda la celebració de plens cada 3 mesos no ha agradat als grups de l’oposició, que encara que així ho marca la llei com a mínim, per als pobles de menys de cinc mil habitants «entenem, diuen, que és injusta perquè se’ns incapacita a l’oposició per al seguiment de la gestió de l’equip de govern». Un ple cada tres mesos, són 4 plens ordinaris a l’any. Que en la legislatura pròxima implicaria un total de 16 plens. La corporació, tan sols es reunirà 16 dies en 4 anys.

A més, el grup Compromís per Busot ha manifestat la voluntat en el ple d’un canvi de proposta, no cobrar els plens a canvi que es garantisca la celebració de més, almenys, cada 2 mesos, en un horari de vesprada perquè puga acudir la població, i garantir així la participació ciutadana. Al que el Partit Popular s’ha negat i ha votat a favor del que proposaven acordar.

Amb tot això, també la gestió futura del govern del PP en el municipi de Busot preveu fer tan sols una Comissió informativa anual, en aquest cas l’especial de comptes. Des de Compromís per Busot consideren que amb aquesta decisió es denota una falta de transparència absoluta, i que per salut política seria convenient fer més d’una comissió per a mantenir informats als grups de l’oposició.

Alícia Climent, portaveu del grup Compromís afirma que «sens dubte això repercutirà en el funcionament de la bona democràcia» mentre que la seua companya i portaveu adjunta Irene Carrió manifesta que «en un estat antidemocràtic tota participació ciutadana és impossible però ací no s’entén. Aquesta falta de transparència en la gestió alimentarà la incertesa…»

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × five =