Natxo Bellido: "Alacant necessita amb urgència una estratègia local de lluita contra el canvi climàtic"

Natxo Bellido: "Alacant necessita amb urgència una estratègia local de lluita contra el canvi climàtic"
24/07/2019 -

Natxo Bellido, portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha reivindicat la urgència de dotar a la ciutat d’una estratègia local de lluita contra el canvi climàtic.

Després d’una reunió mantinguda amb representants de Fridays for future, Bellido ha destacat que “els joves ens interpel·len sobre l’emergència climàtica que estem vivint, especialment en ciutats com Alacant. És necessari establir una estratègia local de lluita contra el canvi”.

A més, des de la coalició també han reivindicat l’especial importància d’incloure en aquesta estratègia la gestió dels residus “i no viure d’esquena als reptes en qüestions com a selecció i tractament de la matèria orgànica”, tal com es contempla en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana que acaba d’aprovar el Govern del Botànic.

En aquest sentit, Bellido ha mantingut una reunió amb els veïns del barri del Pla sobre els punts de compostatge de la ciutat, que segons el portaveu de Compromís “estan absolutament abandonats i que només es mantenen pel voluntarisme de les associacions veïnals”. En el pròxim ple la coalició realitzarà una pregunta sobre la situació d’aquests punts de compostatge i els plans de futur per a aquesta iniciativa imprescindible per a allargar la vida útil de l’abocador de Foncalent.

“Molt ha d’avançar aquesta ciutat en matèria de gestió de residus i en la lluita contra el canvi climàtic, en temes d’aigua, d’eficiència energètica… i sobretot posar-los en l’agenda política i pressupostària. L’emergència climàtica és un repte que no solament és la nostra responsabilitat com a ciutadania, si no que a més tindrem multes de la Unió Europea si no ens posem les piles”, ha conclòs Bellido.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eleven + 12 =