Podem i EU segellen l'acord per a anar juntes a les municipals i que la dreta "no torne"

Podem i EU segellen l'acord per a anar juntes a les municipals i que la dreta "no torne"
27/03/2019 -

Podem Alacant i Esquerra Unida han formalitzat aquest dimecres la seua coalició de cara a les eleccions municipals de maig amb la signatura de l’acord sobre la base de set punts i amb l’objectiu que la dreta “no torne a governar” a Alacant.

Al costat d’aqueixa línia roja, la coordinadora d’EU, Isabel González, ha desgranat que un dels objectius de la coalició són la remunicipatlizació de la contracta de Neteja, que finalitza l’any que ve, i la contracta del servei de transport urbà, que caduca aquest estiu.

Referent a possibles acords postelectorals González ha remarcat que en aquests moments no es poden marcar línies roges, perquè dependrà de la “força que tinga cada grup”. “De moment, sense si més no saber amb qui hem de parlar no podem poder línies roges; per a nosaltres una línia roja és que la dreta no torne a governar a l’Ajuntament d’Alacant”.

Els set punts sobre els quals se sustenta l’acord, previ a la confecció del programa electoral, estan fer d’Alacant una ciutat “feminista”, “inclusiva”, “habitable i sostenible”, “participada”, “animalista”, amb serveis públics de qualitat i cultural, esportiva i festiva.

El secretari del Consell Municipal Ciutadà local de Podem, Pascual Pérez, ha confiat que la nova coalició es convertisca per als ciutadans progressistes en un “factor de referència” i siga una eina per a crear un “model de ciutat” i que Alacant “deixe de donar voltes”.

Ha ressaltat que les dues formacions compartiran el cost de la campanya i que la llista està conformada en llesta cremallera de dues en dues, de manera que Podem assumeix el número 1 i 2 i Esquerra Unida el 3 i 4, i així successivament.

Així mateix, s’ha acordat que cada grup designarà a la meitat dels assessors i que les decisions, a l’intern del grup municipal, es prendran de forma consensuada i que per a les decisions sobre qüestions no contemplades en el programa electoral, en cas de no aconseguir un acord, cada partit podrà marcar una posició.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 5 =