El PP denuncia la situació insalubre de Fontcalent per a funcionaris i reclusos

El PP denuncia la situació insalubre de Fontcalent per a funcionaris i reclusos
05/03/2019 -

El Partit Popular Província d’Alacant denuncia les condicions d’insalubritat de la presó de Fontcalent, on empleats públics i reclusos han patit una plaga de sarna, paneroles, xinxes i puces en unes instal·lacions en situació d'”abandó total”. Representants de la Plataforma Asindical de Funcionaris de Presons d’Espanya ‘El teu abandó em pot matar’ s’han reunit aquest divendres amb el diputat autonòmic Juan de Dios Navarro per a traslladar-li la realitat en la qual han de treballar. Navarro recorda que “és obligació de l’Administració procurar unes condicions dignes a uns empleats públics que es juga el físic diàriament” i critica la “desatenció que pateixen els funcionaris penitenciaris” per part del Govern socialista.

“No és sol problemes d’antiguitat, sinó que hi ha una patent mancada de formació i un personal escàs”, assegura el diputat popular, “per la qual cosa augmenten les agressions tant físiques com psicològiques a funcionaris per part dels interns”. Navarro assegura que “els funcionaris de presons han d’equiparar-se a altres col·lectius de risc com a policies nacionals o guàrdies civils, per la qual cosa el Partit Popular ja va aprovar al Senat que siguen considerats agents de l’autoritat”. Amb aquesta consideració, “qualsevol agressió tindrà un càstig més sever, la qual cosa servirà com a mesura coercitiva”.

No obstant això, “les mesures no han de quedar-se només en la llei, sinó que és necessari una inversió importants que implemente mesures de seguretat al centre i dot d’un personal adequat, a més de l’equiparació salarial que reclamen i que és de justícia”. En el mòdul de compliment Alacant I Fontcalent treballen només 15 empleats públics que han de vigilar a 783 interns, quan la capacitat de la instal·lació està pensada per a no més de 500 persones. El radi és de 52,2 interns per cada funcionari, lluny de les dades “manipulades”, entenen els funcionaris, per la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries de quatre interns per cada funcionari. “No s’entén que hi haja 91 places vacants”, remarca el responsable popular.

Navarro considera “una mesura cosmètica” l’obertura de la Unitat de Mares realitzada aquest mateix dijous pel Ministeri de l’Interior. “Fan falta moltes més coses, des de mitjans per a treballar a personal de presons, sanitari (ja que només dos membres es fan càrrec de tots els interns) i, per descomptat, unes condicions mínimes d’higiene per als treballadors i també per als interns, a més d’unes retribucions igualment dignes”, insisteix.

“Els funcionaris de presons tenen el total reconeixement del Partit Popular, no ara, sinó des de sempre”, assegura el diputat regional, “per això ja demanem que se’ls reconega com a agents de l’autoritat i ara barallarem perquè els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat que elaborarà el Partit Popular en 2019 amb Pablo Casado com a president recullen la inversió necessària per a augmentar la seguretat i efectius en les presons”. No obstant això, apunta, “és necessari que en algun dels decrets que aprova Pedro Sánchez cada divendres incloga mesures urgents per a pal·liar la desatenció actual de Fontcalent perquè això sí que és urgent”.

El Partit Popular Província d’Alacant exigeix explicacions davant la reducció de beques per a xiquets amb discapacitat provocada per la baixada de 55 a 33 milions d’euros d’aquesta partida, la qual cosa provoca que centenars de famílies perden una ajuda amb la qual comptaven fins ara. “La prioritat del Govern i de la Generalitat Valenciana ha d’anar amb les persones més vulnerables, que tenien uns drets reconeguts i que els desapareixeran si els responsables no prenen mesures urgents”, assenyala la sotssecretària de Polítiques Socials, Loreto Cascales.

Aquestes beques, convocades pel Govern central i que gestionen les comunitats autònomes, van dirigides a sufragar teràpies de logopèdia i altres serveis per a menors amb problemes funcionals, a més d’ajudes per a cadires de rodes, entre altres productes. L’última convocatòria per a la gestió d’aquestes beques és de febrer de 2018, ja amb el Govern del PSOE, i correspon a la Conselleria d’Educació gestionar-les. “Les famílies es troben que ara no disposen d’una ajuda que ja tenien fa molts anys sense que s’haja produït un canvi en la seua situació econòmica”, assegura Cascales.

La responsable popular de Polítiques Socials, també diputada, demanarà explicacions tant al Ministeri com a la pròpia Conselleria d’Educació per a saber “quins criteris segueixen per a atorgar o denegar aquestes ajudes de primera necessitat per a centenars de famílies de la província d’Alacant que les necessiten”. Els populars consideren que “les famílies amb necessitats especials han d’estar per damunt de moltes de les qüestions que la Generalitat ara es planteja mentre els serveis socials no s’han plantejat com una prioritat”, afirma.

“La Generalitat Valenciana no pot, ni deu, quedar-se callada davant una situació totalment injusta sobrevinguda per un Govern que no cuida de les persones més necessitades”, retrau Cascales, qui exigeix a “les conselleries d’Educació i Polítiques Inclusives que s’impliquen en la resolució d’aquesta situació amb els responsables de l’Administració central”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 3 =